Vinul din oase de tigru

Lumea vinului este un loc ciudat si nebunesc, plin de lichide tari si deosebite. Ia de exemplu vinul meteoritului. Imbuteliat in anul 2012, acest produs a fost imbatranit cu usurinta datorita unei bucati de metorit ce s-a prabusit pe apamant in urma cu 6,000 de ani. Se presupune ca meteoritul da vinului un gust mai viu.

Si mai exista si vinurile bizare care nu sunt facute din struguri, ci din alte feluri de fructe si cereale, ca orezul. Pe aceeasi parte neimblanzita, avem Omerto, un vin canadian facut din rosii fermentate.

Pe partea incredibil de bizara a vinurilor se incadreaza si mai popularul vin din trei penisuri, un lichid chinez facut din organele genitale ale unor caini, foci si cerbi. In topul listei noastre de vinuri ciudate este foarte obscuul si extrem de controversatul ttongsul, un vin corean mai putin cunoscut facut din excremente umane.

Insa cel mai trist dintre toate vinurile prezente este vinul sin oase de tigru, un alt vin chinezesc, o bautura ce necesita oasele animalelor pe cale de disparitie, si anume tigrii. Reteta implica oase de tigru uscate amestecate cu vin de orez, iar o sticla din acest continut poate ajunge si la peste 800$. O lada intreaga dintr-un asemenea vin se poate vinde cu aproximativ 30,000$.

De vreme ce oasele de tigru au devenit ilegale inca din 1993, acest produs este inca foarte popular. Se presupune ca aceasta bautura poate vindeca artrita si frisoanele, ne poate imbunatati qi-ul, si poate oferi consumatorilor sai acel “simt al prazii”.

Poate si mai semnificativ decat atat, vinul din oase de tigru este un simbol al statutului. Daca iti poti permite o asemenea sticla, inseamna ca esti o persoana importanta si influenta. De vreme ce autoritatile inchid ocazional licitatiile care sunt facute pentru oasele de tigru, vanzatorii gasesc scapari in jurul legilor de genul prin evidentierea faptului ca vinul nu contine de fapt niciun organ dintr-un asemenea animal, odata imbuteliat.