Usturoiul bun la toate

Multi dintre noi stim deja ca usturoiul, cat si ceapa sunt doua alimente vegetale ce ne fac numai bine si aduc numai beneficii sanatatii noastre.

Nu numai ca ne tine la distanta de raceli sau le trateaza, insa usturoiul, aceasta leguma minune, este foarte gustos si adaugat in cantitati potrivite in diverse feluri de mancare dau o nota aparte si o savoare disctincta fiecarei mese a zilei.

Poate ca multi dintre noi se plang ca din cauza consumului de usturoi, respiratia noastra nu mai are aceleasi proprietati si nu mai este la fel de proasptata ca dupa ce ne-am periat dintii sau am luata apa de gura, insa foarte multe alimente si feluri sofisticate de mancare de pe la toate restaurantele din lume au in meniu ca si condiment pentru mancaruri usturoiul.

Si mai mult de atat, s-a inventat guma si apa de gura sau spray-uri orale care ne pot face sa dispara pe loc orice gust de usturoi. Usturoiul este folosit pentru tratarea diferitelor afectiuni inca din Antichitate.

Sportivii il foloseau pentru a-si imbunatati performantele atletice iar soldatii din diversele lupte foloseau usturoi pentru a-si potenta puterea si curajul de care aveau nevoie in marile lupte la care participau.

Usturoiul, acest aliment foarte benefic pentru organism, mentine inima sanatoasa si scade tensiunea arteriala. Extractul de usturoi scade colesterolul si reduce placa aterosclerotica.

De asemenea, consumul regulat de usturoi previne Alzheimerul pentru ca protejeaza circulatia, o imbunatateste si reduce inflamatia. La fel de bine acest aliment minune poate reduce riscul de cancer de colon si rectal.

Extractul de usturoi poate stopa formarea unor substante nocive in organism, substante nocive care se formeaza datorita nivelului crescut de zahar in sange.

Usturoiul ar trebui consumat in fiecare zi alaturi de alte multivitamine, pentru ca este atat de de benefic pentru organismul nostru incat nici nu mai ai nevoie de medicamente pentru a trata diferitele afectiuni intalnite.