Uleiul de dovleac presat la rece si beneficiile deosebite pentru organism

Deosebit de apreciat pentru beneficiile aparte pe care le ofera organismului este uleiul de dovleac obtinut prin presare la rece. Acesta se foloseste in general in domeniul alimentar si este originar din sudul Austriei. Este cu siguranta apreciat la scara larga pentru numeroasele sale calitati nutritive, dar totodata si pentru cele curative.

Daca pana in jurul anilor 1970, acest sortiment de ulei era folosit numai in Styria, o regiune din sudul Austriei, a continuat apoi sa fie folosit in bucataria croata, ungara, rusa, slovena etc. Se recomanda insa utilizarea acestuia strict la rece, in salate indeosebi. In niciun caz nu este recomandata utilizarea sa la prajit. Se deosebeste de alte tipuri de uleiuri prin culoarea sa verde brun si cu siguranta se remarca prin gustul intens aromat ce ii este specific.

Care sunt beneficiile uleiului de dovleac presat la rece?

Daca te intrebi ce motiv ai avea sa cumperi ulei de dovleac presat la rece, iti prezint mai jos cateva dintre beneficiile acestuia. Pentru inceput, uleiul este fara indoiala un remediu deosebit in infectiile urinare si cancerul de prostata. Se pare ca acesta este recomandat de catre medicii germani barbatilor care  prezinta risc de cancer.

Cu ce ajuta uleiul? Ei bine, acesta prezinta eficienta crescuta in elasticitatea prostatei, respectiv in adenomul acesteia. Legat de afectiunile tractului urinar, acestea sunt prezente in proportie de cel putin 40% la femei si de 15% la barbati. Desigur, acesta nu este un tratament total. Poti avea in vedere consumul acestuia indiferent de varsta.

Poti incepe sa consumi ulei de dovleac presat la rece pentru faptul ca acesta constituie o arma importanta contra imbatranirii. Asta se datoreaza faptului ca uleiul are un continut ridicat de acizi grasi nesaturati, dar si de seleniu, vitamina E, zinc. Este fara indoiala un puternic antioxidant.

Este apreciat uleiul si pentru uz extern, intrucat asigura o ingrijire eficienta a parului si pielii. Acesta pare a avea un efect deosebit in ceea ce priveste caderea parului excesiva, dar si ridurile, vergeturile care apar de obicei in timpul sarcinii.

In compozitia acestui ulei intra si substante care se dovedesc a aduce o contributie insemnata de tip antiinflamator. Asta inseamna ca se pot utiliza in tratarea de dureri abdominale, dureri de articulatii, musculare, dar si pentru calmarea crampelor.

Ce alte motive ai mai avea sa consumi ulei intern? Poti introduce uleiul de dovleac presat la rece in alimentatie si pentru faptul ca acesta este un detoxifiant natural. Aceasta proprietate este asigurata de continutul ridicat de vitamina A. De ce sa te privezi de o astfel de cura de sanatate, de preferat de doua ori pe an? Afla ca astfel reusesti sa iti purifici organismul de efectele acelor alimente care sunt mai putin sanatoase si pe care le introducem in alimentatie.

De altfel, si daca ai probleme cu digestia ar trebui sa ai in vedere introducerea uleiului de dovleac in alimentatie. Tractul intestinal este astfel mai bine lubrifiat, ceea ce inseamna ca si digestia se va realiza mai usor.

In fine o sa ma opresc aici cu enumerarea de beneficii. Daca doresti le poti descoperi personal, achizitionand ulei de dovleac presat la rece, de o calitate inalta, de pe uleielixir.ro.