Trucuri pentru ridicarea de greutati

Ridicarea de greutati te poate ajuta sa iti mentii greutatea, sa slabesti, sa iti intaresti oasele si musculatura si sa reduci din ratele afectiunilor cronice. Pentru rezultate optime atunci cand incepi o rutina de ridicare de greutati, incepe usor, dar progreseaza pe zi ce trece.

Poarta echipament potrivit

La fel ca in orice situatie in care trebuie sa practici vreo activitate fizica, a purta un echipament potrivit pentru acea activitate este o parte importanta a ridicarii de greutati. Pentru a putea mentine siguranta, asigura-te ca vei purta niste papuci potriviti pentru ridicarea de greutati care sunt speciali si care iti pot mentine greutatea coprorala mai usor.

Alege niste papuci care sa se potriveasca perfect ca marime inainte sa te apuci de sesiunile de  antrenamente la sala de forta. Hainele prin care poate respira pielea si care iti pot permite o mai mare libertate de miscare pot fi de asemenea de ajutor atunci cand te apuci de ridicarea de greutati. A purta haine care sunt prea stramte sau care nu iti permit sa te misti prea mult te pot determina sa te ranesti sau sa te accidentezi rau.

Incalzirea

O incalzire este un tip de activitate care pregateste corpul pentru sesiunea de exercitii care urmeaza si pentru a stimula circulatia sangelui si pentru micsorarea febrei musculare. In general, incalzirile sunt efectuate la niste niveluri mai joase de intensitate.

A te incalzi pentru antrenamentele mai dure care urmeaza, mai bine ar fi sa faci un pic de exercitii de aerobic timp de pana la 10 sau 15 minute. Mersul mai rapid, alergatul usor sau mersul cu bicicleta in sala la nivel mai scazut sunt cu toatele niste exercitii foarte bune de incalzire, pentru ca incorporeaza toate grupurile de muschi importante.

Indivizii ar trebui sa proiecteze un anumit program de exercitii bazat pe toate cele 8 tipuri de antrenamente fizice care sa lucreze tot corpul.