Trucuri mentale pentru linistirea criticilor interioare

Simte-te mult mai linistit, capabil, increzator si puternic cu ajutorul urmatoarelor trucuri mentale pe care sa le folosesti atunci  cand simti a te demoralizezi singur. De-a lungul anilor, criticul interior al fiecaruia, a pus pe acea persoana in situatii foarte grave si rele, care nu au dus decat la esec de fiecare data.

Trateaza-te ca si cum ai fi propriul cel mai bun prieten al tau

Nu -ai spune prietenului tau cel mai bun ca este urat, prost si idiot, decat daca este (ceea ce poate ca nu este chiar asa de vreme ce iti este cel mai bun prieten). Nu l-ai apuca pe acesta de burta si i-ai spune ca s-a ingrasat si nici nu l-ai pocni peste fata din cauza unei zile mai proaste, si nici nu l-ai certa intruna pentru un lucrur mai rau pe care l-a facut. Asadar fii la fel de bun cu tine insuti, pe cat esti si cu prietenul tau cel mai bun.

Gandeste in perspectiva

Unii oameni stiu cum sa mentina lucrurile in perspectiva.  Asadar atuncio cand spun niste prostii in fata altor oameni pe acre nu ii cunosc sau cand stau in fata oglinzii in costumul de baie, spun doar “Ei, bine. Asta sunt! Orice as fi facut nu este atat de rau in tabelul lucrurilor rele. Exista altele si mai si”.

Aminteste-ti ca te vei recupera

In afara de herpes si virginitate, putine lucruri sunt ireversibile. Asadar, ti-ai ascultat hair stylistul si acum ai o podoaba capilara aranjata ca si cum ai fi in inchisoare sau ai strigat la mama ta  cand i-ai promis ca vei ramane calm. Vei creste si te va ierta in cele din urma. Important este sa iti dai seama ca situatia nu va ramane la fel, mai ales daca oferi aceasta sansa.