Tot ce trebuie sa stii despre lombosciatica

Probabil ai mai auzit despre aceasta afectiune, dar nu stii exact ce reprezinta. Ei bine, este vorba despre durerea lombara cu debut brutal, care iti limiteaza sever miscarea. Acesta iti afecteaza totodata si sensibilitatea dermatomului care corespunde radacinii nervoase. Degenerarea discului intervertebral are cauza principala procesele de imbatranire. Orice solicitare minima a coloanei lombare, ca este o manipulare de greutati sau ridicarea trunchiului este indeajuns pentru a provoca dureri acute sau cronice.

Care sunt cauzele pentru care se instaleaza lombosciatica?

Pot fi diverse motive pentru care aceasta afectiune apare. Cele mai frecvente sunt alterarile degenerative ale discului intervertebral cu prolapsul sau protruzia discului intervertebral. De asemenea, printre motive se numara si stenoza de canal spinal, boli metabolice (osteomalacia, osteoporoza), boli inflamatorii, infectioase (ale coloanei), artroza articulatiilor interapofizare, tumoli maligne (limfoame, mielom multiplu, metastaze vertebrale). De asemenea si sarcina sau cresterea in greutate pot reprezenta cauze ale aparitiei lombosciaticei.

Care este modul in care se manifesta lombosciatica?

Din punct de vedere clinic, cand aceasta are la baza motive mecanice precum hernia de disc, se manifesta indeosebi prin durere: aceasta debuteaza instantaneu, fie in timpul depunerii efortului, fie dupa cateva ore de la depunderea acestuia. De asemenea, aceasta va iradia intr-unul din membrele inferioare prin nervul sciatic. Durerea se agraveaza la stranut, tuse sau defecatie si se poate amelioara intr-o mai mica sau mare masura prin repaus.

De asemenea iti dai seama ca ai nevoie de tratament pentru lombosciatica cand prezinti tulburari de sensibilitate, ce se manifesta prin anestezie sau furnicaturi. Si scaderea in forta musculara sau hitropofia acestora sunt simptome ale afectiunii. In general iti este greu sa calci pe calcai sau pe varfuri, dupa caz.

In ceea ce priveste tratarea acestei afectiuni deloc placute, se remarca mai multe metode. In functie de cat de evoluata este lombosciatica si de gravitatea sa, poate fi un remediu excelent: fizioterapia, acupunctura, consilierea psihologica insotita de tratament psihiatric, terapia chirurgicala, chiropractica.

In orice caz, cea mai indicata este intotdeauna preventia. Aceasta se poate realiza prin ridicarea greutatilor cu partea dreapta a coloanei, din genunchi si cu respectiva greutate cat mai apropiata de trunchi. Iata si alte masuri ce pot fi luate in vederea prevenirii lombosciatice: evitarea unor factori ce o pot declansa (ridicarea de greutati in pozitia gresita), a expunerii la umezeala si frig, precum si a atitudinilor vicioase.

Chiropractica este preferabila datorita avantajelor pe care le ofera pacientilor. Acesta se refera la ajustarile ce se realizeaza la baza coloanei. Un chiropractor manipuleaza coloana vertebrala prin miscari restrictive, aranjand corpurile vertebrale nealineate in mod corect. Prin acestea se reduc iritatiile nervoase, ce sunt in fapt cauza spasmelor musculare. Este o practica sigura si eficienta, neinsotita de dureri.

Dupa ce este analizata cauza pentru care s-a instalat afectiunea, chiropractorul stabileste numarul sedintelor necesare pentru tratarea acesteia. Astfel, intr-un interval de timp cat mai scurt, persoanele in cauza se pot reintoarce la activitatile practicate zilnic.

Mai multe informatii cu privire la aceasta metoda de tratament se regasesc in cadrul paginii chiromedicahealthcenter.ro, alaturi de solutiile cele mai eficiente desfasurate in cadrul acestui centru medical.