Sucuri sanatoase din plante

Sucurile si bauturile carbogazoase ar trebui sa fie interzise pentru toata lumea. Nici un medic sau nici nu specialist nu ne va recomanda consumul de sucuri de pe piata, nici macar consumul sucurilor care pretind a fi naturale. De fapt, niciunul dintre ele nu este natural. Ba chiar dimpotriva, ele dauneaza serios santatii organismului. In cazul in care ne plac sucurile si consideram ca bauturile dulci ne racoresc mai mult, am putea opta pentru anumite plante sanatoase, pe care le gasim foarte usor chiar in gradina noastra. Iata cateva plante din care putem realiza sucuri naturale si foarte sanatoase pentru organismul nostru.

Florile de soc sunt foarte benefice si putem realiza un suc delicios cu ajutorul lor. Avem nevoie de 10 litri de apa in care adaugam 800 de grame de miere, sau zahar, dupa preferinte. Se adauga doua, treo lamai, putina drojdie de bere si 10 flori de soc. Se lasa la macerat timp de 3-4 zile, dupa care se consuma rece. Este un suc foarte bun, delicios si sanatos.

Un alt suc foarte usor de realizat si de procurat ingredientele este sucul de frunze de menta. Stim ca menta are o aroma deosebita. Ei bine, nu este neaparat sa folosim frunzele de menta doar pentru ceaiuri sau ca si condiment in rete culinare. Pentru a face un suc delicios, avem nevoie de 300 de grame de frunze de menta, de lamaie, un kilogram de zahar sau miere si un litru de apa. Amesteca totul. Stoarcem lamaia peste menta maruntita foarte bine cu un blender si adaugam apa fierbine. Nu trebuie decat sa adugam apa fierbinte peste plante si sa lasam sa macereze timp de cateva ore. Strecuram sucul inainte de a adauga zaharul si apoi punem la fiert. Se lasa sa dea in clocot si se lasa la racit. Tot sucul se pune intr-un loc racoros.