Sfaturi pentru parintii cu copii mici

Cateva lucruri si aspecte sunt esentiale pentru cresterea si dezvoltarea copilasilor tai asa cum se cuvine si pentru un curs al lucrurilor natural. Pentru persoanele cu copii mici, educatia, joaca si mediul familial ar trebui sa primeze inca de la varsta de doia ani si ceva a celui mic.

Pentru a ajuta copiii sa socializeze si sa comunice mai usor si mai cu lejeritate, parintii acestora a trebui sa stie ca urmatoarele lucruri si activitati sunt foarte necesare pentru dezvoltarea lor:

  • Activitati distractive la locurile de joaca pentru copii. In asemenea locuri, cei mici se vor intalni si imprieteni foarte usor cu alti copilasi, isi vor dezvolta abilitati bune de socializare, comunicare si vor invata de asemenea sa imparta si sa daruiasca.
  • Pregatiri pentru gradinita. Exista nenumarate cursuri de formare si de initializare a copilasilor potrivite premergator cursurilor din cadrul vreunei gradinite publice sau private. Multe dintre aceste cursuri au programe speciale, adecvate varstelor mai mici pentru ca mai apoi, copilasii sa fie pregatiti si gata de a se initia in programele de la gradinita.
  • La zoo. In zilele libere, in concediul parintilor si in weekenduri, este bine sa iti duci copilasii la zoo sa vada animalele, sa le invete si sa le poata denumi si asocia mai apoi cu personajele pe care le vad in carti, reviste si in programele de la televizor special destinate copiilor.
  • La teatru. Tuturor ne cam place teatrul, fie ca il jucam noi insine in viata reala, fie ca il urmarim live sau la televizor, ori chiar pe internet, in inregistrari. De ce sa nu oferi acesta sansa de a viziona si de a amuza in acelasi timp pe cei mici prin intermediul teatrului cu papusi sau cu reprezentatii teatrale de povesti si basme clasice.
  • Locurile de joaca din centrele comerciale. Aceste locuri sunt foarte adecvate si special concepute pentru ca ai tai copilasi sa se joace in voie fie singuri, dar mai ales alaturi de alti copii si copilasi de diferite varste. Supraveghetori si animatori de petreceri si de jocuri pemntru copii vor fi acolo mereu, iar tu ii vei putea vedea cum se bucura de toate aceste beneficii.