Sfaturi de achizitionare rca ieftin pentru tineri

Asigurarile auto pentru tineri pot fi cu adevarat scumpe, insa costurile acestea pot fi reduse in mod substantial prin profitarea de discounturile disponibile de tip rca ieftin in cadrul celor mai multi asiguratori auto de pe la noi. O alta varianta prin care tinerii romani pot sa-si scoata mult mai ieftin asigurarea masinii, dar si costurile ce tin de o masina personala, este de a o trece pe numele parintilor sau ale rudelor mai in varsta decat acestia.

Parintii, dar mai ales tinerii, se pot intreba daca este absolut necesar sa obtina o asigurare de tip rca auto in ziua de azi, mai ales dupa ce mai au parte si de informatii cum ca o asigurare rca este foarte scumpa la noi in Romania. Asigurarile auto pentru tineri sunt o foarte buna idee din mai multe motive, insa cele dintai motive sunt cele mai importante.

  • Cerinte legale: Acoperirile auto  sunt cerute in mod legal in cele mai multe state, si cel mai important lucru este ca au devenit obligatorii, ceea ce este un lucru bun totusi. Asta inseamna ca un tanar care nu are incheiata o asigurare auto pentru autovehiculul sau si care nu poate oferi dovada acesteia in cazul in care este este oprit de politie in cazul implicarii intr-un accident, se poate chiar confrunta cu primirea de amenzi usturatoare. Tinerii de acest fel se pot trezi cu amenzi foarte mari sau cu carnetul de conducere suspedat, sau chiar in ambele situatii.
  • Consideratii financiare: Adolescentii sunt mai predispusi din punct de vedere statistic a deveni implicati in coliziuni auto. Din cauza acestui lucru, este vital pentru tinerii soferi sa isi incheie o asigurare auto de tip rca ieftin, cea mai convenabila pentru buzunarele lor. Probabilitatea ca orice tanar sofer sa fie implicat intr-un accident auto-grav sau nu prea-este mai crescuta decat in cazul unui sofer cu experienta, asadar a nu incheia o asigurare auto poate fi o mare greseala si poate pune in situatii de mare risc financiar familia celui in cauza.

Tine minte ca in cazul in care un adolescent este implicat intr-un accident de masina si nu are asupra lui o polita de asigurare auto adecvata, parintii pot fi responsabili din punct de vedere legal sa plateasca costurile asociate accidentului, inclusiv costurile reparatiilor, facturile medicale si taxele legale pentru celelalte persoane implicate in coliziune.