Sensibilitatea politica in Franta

Pentru ca multi turisti anticipeaza cu nerabdare oprtunitatea de a conversa cu oamenii de diferite culturi, subiectele politice apar adesea in cursul conversatiilor obisnuite. Este perfect acceptabil sa poti vorbi despre tara altcuiva, sa iti exprimi opiniile despre politicile curente si sa discuti despre  evenimentele politice curente si trecute in mare detaliu.

Oricum, pentru a fi cat de sensibili politic se poate, calatorii americani ar trebui sa isi limiteze vehementa doar la anumite subiecte volatile de discutie. A-ti exprima o opinie este un lucru normal, chiar si asteptat de catre ceilalti, insa daca acea discutie devine prea aprinsa, schimba mai bine subiectul sau fii de acord cu parerea celuilalt si treci la alte subiecte de discutie.

Anumite subiecte politice si culturale creaza intotdeauna discutii interesante care dezvaluie diferentele dintre doua tari: sistemul de sanatate asigurat de stat, programele federale legate de pensionari, sistemul educational si preventia crimei si alte subiecte generale sigure care sa nu iste sensibilitate politica.

Multi turisti americani nu sunt constienti de anumite comportamente care pot fi percepute drept arogante si ofensive, mai ales in Franta, unde Statele Unite se bucura in mod actual de o reputatie nu prea buna. Pentru a preveni neintelegerile neintentionate si situatiile ciudate, turistii ar trebui sa se echipeze cu ghiduri care sa contina trucuri si sfaturi legate de cultura si explicatii despre diferitele comportamente.

Mai mult de atat, a folosi un ghid de conversatie francez sau un dictionar pentru a incerca sa comunici in limba oficiala a tarii demonstreaza respect si onoare pentru cetatenii francezi, facandu-i mult mai receptivi catre tine si sa te ajute in diferite situatii atunci cand ai nevvoie de sprijin.

Din pacate, americanii sunt deseori catalogati drept insensibili, obraznici si aroganti. In timp ce in unele situatii, aceste adjective pot sa fie potrivite si bine meritate, calatorii ar trebui sa isi aminteasca bine ca sunt oaspeti intr-o tara straina si ca ar trebui sa se comporte in mod adecvat.