Reguli de respectat in alegerea invitatiei de nunta

Daca momentul cererii in casatorie a avut  loc si deja incepeti planurile pentru nunta, atunci prima grija dupa alegerea restaurantului, a datei si a nasilor, este sa alegi invitatia de nunta potrivita. Dar cum iti dai seama ca e decizia potrivita? La ce te raportezi ca sa tragi concluzia asta? Exista o serie de detalii pe care trebuie sa le ai in vedere, considerate de asemenea reguli pe care ar trebui sa le respecti pentru a te asigura ca invitatia este cea ideala.

Asadar, atunci cand pornesti in cautarea de invitatii pentru nunta ieftine Cluj 2018, trebuie sa ai deja anumite cunostinte legate de acestea.

Pe cine treci prima data pe invitatie?

Poate ca nu este mentionat nicaieri in scris asta insa atunci cand faci invitatia, respectiv textul acesteia, trebuie sa respecti niste reguli. Deci pe cine treci pe lista prima data? Unii spun ca cel care plateste nunta ar trebui sa fie primul. Cu toate acestea, potrivit traditiei, primul este mirele si apoi mireasa. La fel este si in cazul socrilor, a parintilor mirilor. Nu trebuie sa stie toata lumea cine a sustinut financiar nunta. Respectarea ordinii clasice este deci cea mai potrivita varianta.

Asa e de obicei – intai se trec numele barbatilor si apoi cel al femeilor. Atat de simplu.

Cum trebuie sa fie textul invitatiei?

In general este bine sa pastrezi un text simplu si la obiect, clar, concis. Daca vrei sa eviti confuziile in randul invitatilor, asigura-te ca informatiile in acest sens sunt prezentate clar, lizibil. Jocurile de cuvinte nu sunt cu adevarat o recomandare, poate doar daca sunt intr-adevar reusite. Totul este indicat pentru a evita confuziile ce ar putea aparea, respectiv sa nu fie necesar sa oferi acestora informatii suplimentare apoi.

Cand trebuie sa oferi invitatia?

Este foarte important sa nu ratezi perioada optima pentru a oferi invitatia de nunta. Ideal este sa le trimiti, respectiv sa le dai cu mai putin de 5 luni inainte de nunta, respectiv pana la 6 saptamani inainte de eveniment. De ce conteaza asta? gandeste-te ca oaspetele va dori sa fie prezentabil in respectiva zi. Deci va fi necesar sa se organizeze in acest sens, sa isi pregateasca, poate sa cumpere vestimentatia, sa faca planul financiar. Asigura-te deci sa te incadrezi in termenul mentionat. In cazul in care ai in vedere un eveniment intr-o locatie indepartata, trebuie sa te gandesti si la transportul si cazarea lor, deci inca un motiv pentru a oferi invitatiile din timp.

Cand e necesar a primi confirmarea?

Nu uita sa mentionezi pe invitatii, daca este cazul, data limita pana la care doresti sa primesti confirmarea participarii, pentru a sti exact numarul persoanelor pe care te vei putea baza. Adauga deci si un numar de telefon la care poti sa fii contactat/a. Vei sti cum sa te organizezi in aranjarea salii si totodata pentru a stabili numarul de meniuri.

Nu in cele din urma, cand alegi din lista de optiuni ce vizeaza invitatii pentru nunta ieftine Cluj 2018, asigura-te ca aceasta va reprezinta pe voi ca miri. Mai departe, nu iti ramane decat sa imparti, alaturi de partenerul de viata, invitatiile celor pe care ii doriti prezenti la evenimentul vostru.