Problema copiilor prea sensibili

Este ok sa fii sensibil si sa arati celor din jur ca pretuiesti ceva anume atat de mult incat suferi atunci cand acel ceva dispare sau atunci cand sunt probleme. Insa atunci cand ai de-a face cu un copil plangacios care nu face altceva decat sa te streseze toata ziua cu lansetele si sensibilitatea lui la orice, atunci este posibil sa ai de furca cu acesta si sa iti doresti sa confrunti aceasta problema serioasa din familia voastra.

Copiii au propria forma de a se descurca cu disconfortul fizic. Unii copii se enerveaza foarte repede sau izbucnesc in plans doar din simplul fapt ca le este foarte foame sau ca ii doare stomacul.

Daca si copilul tau plange in mod contant intr-o perioada de 24 de ore, ar putea fi un semn al unei suferinte fizice severe si a unei probleme medicale. Este intotdeuana mai bine sa fii de partea sigura si sa iti duci copilul sa vada un doctor daca acesta este cazul, sau sa il duci la urgente daca acesta incepe sa aiba probleme grave cu durerea sau alte forme de durere fizica, cum ar fi febra sau voma constanta.

Recunoaste modalitatea prin care copilul tau se descurca cu streul si cu emotiile. Daca sursa lacrimilot consta mai mult intr-o problema legata de personalitatea sa, exista anumite lucruri pe care le poti face pentru a-ti ajuta copilul sa zambeasca in loc sa planga mereu.

Unii copii se streseaza foaret repede si pot incepe chiar sa planga atunci cand sunt stresati. Atunci cand copiii tai sunt mai mici, este dificil sa-i inveti sa se descurce in situatiile stresante. Oricum, pe masura ce cresc, devine mai usor in a-i ajuta sa gaseasca modalitati prin care sa se descurce in situatiile stresante.

De exemplu, poti lucra cu copilul tau sa isi exprime emotiile. Incepe cu lucruri simple, cum ar fi tristetea sau furia insa nu il forta prea tare atunci cand este deja suparat.