Povestea “Fluturi” si impactul asupra cititorilor

Lectura este una din marile pasiuni ale omenirii si pacat ca din ce in cei mai multi dintre noi uita sa mai acorde timp si acestor placeri nevinovate, care ne ajuta intr-un fel la o mai buna armonizare dintre trup si suflet. Este adevarat ca atunci cand alegem sa citim o carte incercam sa trecem si dincolo de coperti, de aparente, de cuvinte sau de recenziile auzite de la altii. Unele carti sunt mult mai bune in interior, motiv pentru care ne fac sa patrundem cu pasi timizi in lumea si in sufletul celui care a scris-o, fiind mai mult decat o invitatie in universul autorului.

Cartea “Fluturi” este o poveste moderna a unei adolescente care a avut o maturizare timpurie si a pasit grabita in lumea celor bogati, determinata sa nu isi calce in picioare valorile si principiile invatate de la tatal sau, fara a sti ca e posibil sa sfarseasca intr-o avalansa haotica a tot ceea ce inseamna si poate aduce iubirea in viata unei persoane: de la fluturii iubirii, la fericirea fara margini, la o iubire ascunsa, lacrimi si dezamagire si in cele din urma resemnare.

fluturi-irina-binder

Este o poveste de viata, mai romantica, cu o poveste de tip jurnal, scrisa intr-o maniera sincera, in care scriitoarea impartaseste cele mai sinceri trairi personale, relatand intamplari din jurul ei. In aceasta poveste nu doar ca intalnim o poveste de dragoste dintre doua suflete care nu pot fi impreuna, ci regasim si mesaje frumoase despre viata, prietenie si felul in care alegerile influenteaza viata unui om.

Cu toate acestea, trebuie sa fim constienti ca realitatea nu este cea pe care o descrie autoarea, Irina Binder, deoarece rar sunt cazuri in care un om din clasa de jos ajunge sa fie parte din clasa superioara. Idealistic epocii moderne, cartea este un strigat de alarma pentru fiecare dintre noi, este o trezire la viata, la valorile si principiile acestei lumi. Daca adolescentii isi doresc sa devina puternici, demni si independenti, ei pot retrai sentimente de mult uitate sau niciodata traite. Este o carte care atinge tot ce este frumos in sufletul omului si evidentiaza intreaga esenta a lumii, unde se respira doruri nebune, soapte de pretuire a propriei personalitati, independenta la fiecare deschidere a unui nou inceput.