Plante verzi de tinut tantarii la distanta

O serie de plante verzi, cu flori si de leac sau care pot sta sub forma de condimente, mai aromate sau mai putin aromate, dar oricum pline de beneficii si numai bune de pus in mancare, ne stau drept ajutor in lupta noastra cu nesuferitii tantari, de care se pare ca nu mai scapam nici in ruptul capului.

Rozmarinul

Rozamrinul este o planta cu un aspect mai putin obisnuit, avand niste frunze mai diferite fata de ale altor plante si verdeturi, dar care datorita aromei inconfundabile care da si savoare mancarurilor din carne de miel sau de peste, tine la distanta si inamicii nostri numarul unu: tantarii agasanti.

Citronela

Cu un nume mai deosebit fata de cel al altor plante mai comune si mai des utilizate in bucatariile noastre, citronela este cel mai faimos remediu natural contra tantarilor enervanti.

Aceasta planta este mai mult o forma de iarba puternic aromata(de aici venind si numele) care poate tine cu succes la distanta tantarii si mustele agasante. Trebuie doar sa o tii intr-un ghiveci in bucatarie sau prin camere si astfel te vei feri de muscaturi si intepaturi.

Usturoiul

In alimentatie, usturoiul este foarte utilizat si acorda o savoare deosebita mancarurilor cu specific italienesc, dar si romanesti. Insa, odata consumat nu va tine tantarii la distanta, ci doar daca vei tine undeva atarnat sau in imprejurimi, in bucatarie, acest aliment te va ajuta sa tii la distanta tantarii ce nu urmaresc altceva decat sa te piste.

Iarba matei(nepeta)

Iarba matei este denumita asa pentru ca, cu adevarat, le place pisicilor, inda nu are beneficii doar pentru aceste necuvantatoare, ci te poate pazi cu adevarat de tantari-inamicii tai permanenti.

Aceasta planta regasita peste tot este un produs natural mult mai eficient si mai bun de mii de ori decat alte produse toxice si chimice de exterminare a tantarilor nesuferiti.