Orase de vizitat si de locuit in Alaska

Juneau este un oras grozav de locuit in statul Alaska. Binenteles, Juneau este singurul stat capitala din Statele Unite care nu este accesibil de pe drum, insa orasul se extinde si ofera o gramada de alte lucruri celor care decid sa locuiasca acolo.

Juneau este situat in centrul unei paduri temperat ploioase si abunda in viata sa de oras, de munti, si de simt de aventura. Cu siguranta ca ploua foarte mult aici, insa acesta trebuie sa fie cel mai frumos secret al Alaskai.

Piata locurilor de munca se extinde, sistemul scolar, educational, este bun iar abilitatea de a trai aici cu familia ta este fara limita. Daca ar trebui sa alegi un stat capitala in care sa traiesti, ar trebui sa alegi fara indoiala Juneau in pofida multor alte orase bazandu-te pe traiul foarte bun si pe acomodarea relativ usoara.

Daca Juneau nu este pentru tine, poate ca ar trebui sa te indrepti mai inspre sud catre Soldotna si Kenai unde nu vei fi prea departe de magazinele si locurile de toate felurile din centru, insa sentimentul de oras mic si de asezari rurrale te vor face sa te simti ca si cum ai trai in propria lume.

In timpul lunilor de iarna, Soldotna si Kenai ofera o relatie apropiata cu localnicii si cu prietenii, metri intregi de zapada groasa numai buna pentru sanius si de traversat cu snow-mobilul, nenumarati reni care se plimba prin zona, o cafea grozava si numeroase cafenele si localuri dragute, dar si ocuri cu drive-thru si sute de alte lucruri asemenea.

Atunci cand vine vara in Soldotna si Kenai, aceste locuri se transforma in adevarate capitale ale pescuitului de somoni. Raul Kenai cunoscut in toata lumea trece chiar prin centrul acestor doua orase gemene iar bancile si strazile sunt pline de pescari ce incearca sa-si vanda marfa cat mai bine.