Oglinda si problemele de sanatate

O oglinda in care sa te privesti nu este in fiecare caz un aliat de nadejde al tau sau un instrument care iti arata cat de bine te mentii si cat de aranjat esti.

O oglinda avuta la indemana iti poate arata lucruri si semne pe care cu ochiul liber sau pe care prin altcineva nu le-ai putea descoperi niciodata.

Insa, mai intai de toate, pentru a putea remarca ce nu este in regula cu noi, trebuie sa ne  expunem intr-un mod cat mai simplu si natural unei oglinzi de marime naturala.

Daca vei observa ca ai pielea uscata pe tot intinsul coprului tau, atunci este un semne ca fie nu te hidratezi cum trebuie la interior(apa si lichide), fie ca nu acorzi o atentie foarte mare ingrijirii si purificarii pielii tale(lotiuni, creme, bureti baie).

Si totusi, pielea uscata poate fi cauzata de pe urma unor probleme grave de hipotirodoism, diabet sau rulburari alimentare.

Daca pielea de pe picioare si de pe brate este mai mult uscata dcat in restul corpului, atunci este posibil sa suferi de ateroscleroza(ingustarea arterelor ce duc la inima si nu permit oxigenului sa patrunda cum ar trebui).

Daca ai riduri vizibil si profunde(si nu din cele de expresie), atunci este posibil sa fii afectat de osteoporoza, pentru ca acestea sunt unele dintre semnele acestei afectiuni care deterioreaza oasele.

Petele de pe piele apar de obicei din cauza unei afectiuni asociata bolnavilor de diabet, celor ce sufera de cancer sau de obezitate.

Daca albul ochilor tai nu mai este atat de alb si a inceput sa se transforme treptat intr-un galben urat, atunci este pozibil sa fii afectat de unele boli de ficat ca ciroza si hepatita.

Unghiile fragile si deterioarate pe care le poti observa si cu ochiul liber prezinta semne ale unei afectiuni de piele, cum ar fi alopiecia sau psoriazisul, ce pot duce de asemenea si la caderea precventa a parului.