Obsesii pe care le vom regreta

Nu multi oameni ajung acolo unde isi propun. Inca nu a descoperit nimeni secretul fericirii dar din pacate secretul nefericirii l-au aflat cam multe persoane.

In primul rand o mare parte din oameni au obsesia de a spune ca nu este momentul potrivit. Unii cred ca momentul potrivit este de fapt un mit. Putem spune ca exista momente favorabile si mai putin favorabile.  Daca astepti momentul potrvit ramai cu o obsesie de care nu mai scapi.

Unele persoane sunt de parere ca banii aduc fericirea.  Intradevar putem spune ca nu te poti simti fericit daca nu esti cat de cat implinit pe plan financiar. Dar nu trebuie sa iti petreci toata viata alegand dupa bani. In acest fel pierzi momente frumoase din viata ta.

O obsesie este si sentimentul de ura.  Cel mai urat si bolnavicios sentiment. Ura poate sa fie diversa ura fata de colegi, de prieteni, de vecini, parinti si asa mai departe. Si bineinteles ura dauneaza foarte mult persoanei care uraste.

De asemenea frica si pesimitatea este o obsesie. Amandoua sunt foarte rele si ne afecteaza viata. Atatea lucruri frumoase sunt in viata asta iar daca le ratezi din cauza pesimismului si a fricii atunci ai foarte mult de pierdut.

Nici obsesia dificultatilor nu sare din lista. Viata este plina de dificultati dar trebuie sa invatam sa le depasim. Dar e o diferenta mare intre a lupta cu dificultatile si a fi obsedat de ele.

Bineinteles ca mereu vom intalni obstacole dar niciodata nu vei reusi mai ales daca te sperii de ele.

De asemenea exsista persoane care sunt obsedate de satisfactiile trecatoare. Este o arta sa te abtii de la satisfactiile de scurta durata ci sa te bazezi pe cele de lunga durata. Intradevar satisfactiile de scurta durata sunt mai usor de atins dar nu te duc la rezultate remarcabile.