Nu fa anumite lucruri cand parasesti un loc de munca!

Cu totii la un moment dat suntem pusi in ipostaza de a renunta la un loc de munca din diverse motive. Dar bineinteles trebuie sa sti cum sa o facem. Nu putem sa mergem si sa zicem ca pur si simplu ne-am saturat de acest job si ca el tipa toata ziua.

Daca vrei sa pleci de la locul de munca este indicat sa o faci intr-o maniera politicoasa, nu oricum.  Ce trebuie sa eviti atunci cand trebuie  sa pleci de la un loc de munca?

In primul rand evita sa fii emotionat. Chiar daca esti dat afara si pur si simplu iti vine sa plangi incearca sa te abtii. Nu te ruga de nimeni pentru a primi sluja inapoi. Nu este indicat sa ceri mila. La urma urmei nu este singurul job din lume.

Daca simti ca te apasa ceva ce nu ai avut curajul pana acum sa spui, acum este momentul sa o faci. In acest fel pleci cu inima impacata.

Posibil dupa ce ai fost concediat vei fi intrebat ce vrei sa faci cu banii din fondul de pensionare, daca ai unul bineinteles. Mai bine te gandesti la alte optiuni sau de ce nu sa muti banii intr-un alt cont.

De asemenea este bine sa nu vorbesti urat de fostii tai angajatori. Chiar daca sti la un nou intreviu si esti intrebat de ei mai bine taci decat sa vorbesti urat. Nu va cadea tocmai bine. Incearca sa inventezi ceva mai acceptabil, de exemplu ca jobul era prea departe de domiciliul tau si astfel nu iti permiteai sa faci naveta. Va cadea mai bine.

Este important sa pleci in mana si cu o scrisoare de recomandare. Roaga-l pe angajator sa ti-o dea. Daca te decizi tu sa pleci este bine sa anunti pe cineva sau sa cauti un innlocuitor, nu iti lasa colegii cu ochii in soare.