Nexus Player pentru TV

Am fost un fan al Chromecast inca de cand Google l-a lansat in vara. Conecteaza acest gongle compact la un televizor high-definition, si poti urmari live sau in reluare filme, show-uri TV, videoclipuri si muzica de pe internet folosind Netflix, YouTube.

HBO Go, ESPN si alte aplicatii de pe Chromebook, de pe Android sau de pe iOS la care sunt conectate fie o tableta, fie un smartphone de ultima generatie. Cel mai bun lucru tine de pretul foarte accesibil, pentru ca este in valoare de doar 35$.

Acest lucru duce la o intrebare inevitabila: de ce sa risipesti o gramada de bani pe noul Nexus Player de la Google, pe care marele producator l-a lansat in parteneriat cu Asus, mai ales de cand Nexus Player  duplifica ceea ce Chromecast poate face deja, si la 99$ cpsta la fel de mult ca si produsele de top ca Roku player, Amazon Fire TV si Apple TV?

Banii in plus sunt intr-adevar destul de greu de reconciliat, cel putin pe moment. Si de vreme ce imi place directia in care merge acest dispozitiv nou aparut pe piata in aglomerata piata media, ii dau ceva sanse de supravietuire.

Ceea ce aduce nou Nexus Player sunt jocurile, cautarile vocale si aplicatiile, cu toate ca nu sunt foarte multe-am numarat mai putine de 80 de astfel de aplicatii. Ai parte de Netflix, Hulu Plus sau propriul YouTube de la Google, binenteles, insa cum nu poti oferi asemenea aplicatii in ziua de azi? Amazon si iTunes se afla printre aplicatii lipsa (nu ca ultimul lucru ar trebui sa surprinda pe nimeni).

Aplicatiile Bloomberg Tv, Food Network, PBS Kids, Crackle, Huff Post Live, Pandora, Pluto.TV, Ted si iHeart Radio sunt printre cele disponibile. Exista de asemenea si aplicatii care pot fi pornite din cadrul unui telefon compatibil, tableta sau computer, inclusiv HBO Go, ESPN si altele.