Metode pentru dezvoltarea stimei de sine a copiilor

Cu totii am fost copii, inca suntem poate si stim ca o copilarie nu poate fi o perioada foarte usoara din viata noastra.

Poate fi si cea mai placuta si cea mai usoara parte din viata unui om, insa chiar si in copilarie ne confruntam cu temeri, griji, abuzuri si certuri care ne impiedica sa ne dezvoltam asa cum trebuie si ne impiedica mai ales dezvoltarea unei stime de sine asa cum trebuie sa fie.

In primul rand, ar trebui ca intre tine si copilul tau sa existe o legatura foarte buna si o comunicare eficienta care sa va ajute sa mentineti relatia in termeni buni si mai ales pentru a descoperi exact ceea ce ii lipseste sau de ceea ce sufera.

Mai apoi, ar fi indicat sa iti ajuti copilul sa gaseasca o activitate care sa il pasioneze si sa ii faca placere sa o intreprinda in timpul liber. Unii oameni se nasc cu tot felul de talente speciale, aparte de ale celorlalti si care ii pot ajuta sa razbata prin viata mai bine decat altii.

Descopera ceea ce ii place copilului tai si ajuta-l sa-si dezvolte abilitatile  si talentul natural. Implica-l in diverse activitati ce tin de pasiunea lui si inscrie-l la tot felul de concursuri si cursuri care sa ii imbunatateasca capacitatile.

Dansul, cantatul la voce sau la un instrument, pictatul sau orice altceva mai pragmatic cum ar fi matematica, cu toatele sunt niste optiuni bune- tu doar asigura-te ca al tau copil este si va fi motivat.

In timp ce copilul tau va incepe sa dezvolte un nivel mai ridicat de competente si abilitati, stima de sine a acestuia va creste si ea si se va imbunatati.

Fii iertator cu altii si arata-i si copilului tau ca asta este o mare virtute buna de pus in practica in viata. Toata lumea face greseli; este o parte din procesul de maturizare si un pas necesar in obtinerea intelepciunii varstei.