Mai multe smartphone-uri rezistente la apa

Toata lumea care detine un smartphone, il poarta mereu dupa sine in orice imprejurare, la fel ca vechile modele de telefoane. Le purtam cu noi zilnic peste tot pe unde mergem. Vorbim la ele in timp ce ploua si ne adapostim intr-o zona atat de mica incat nu reusim sa le ferim prea mult de picaturile de ploaie. Jucam pe ele Angry Birds sau Candy Crush in timp ce ne spalam pe dinti dimineata. Si, din pacate, cateodata se intampla neplacerea sa le mai si scapam in toaleta, in piscina sau intr-o balta de pe strada.

In cazul a mai multe telefoane, acesta este sfarsitul si inseamna ca sunt distruse pentru totdeauna, insa nu trebuie sa se intample chiar asa. Cativa fabricanti de diferite telefoane incep acum sa realizeze ca a detine smartphone-uri rezistente la apa-si nu neaparat mai mari, mai voluminoase, rigidizate cum ar fi Samsung Galaxy S5 Active sau alte nume de pe piata de telefoane, este o nisa de care tot mai multi utilizatori de telefoane sunt interesati.

Apa poate fi foarte daunatoare pentru produsele electronice si cu un dispozitiv ca si smartphone-ul, a le trimite la reparatie pentru cateva zile ar putea fi devastator atat din punctul de vedere personal, cat si profesional.

Trendul acesta incepe usor usor sa se construiasca, dar va necesita ceva timp totusi. Sony a continuat sa conduca piata cu dizpozitive a Xperia Z3 Compact. Samsung a continuat asta cu certificarea IP67 din cadrul versiunii non-active a Galaxy S5. Si de vreme ce camera frontala de 13MP a preluat centrul scenei. HTC Desire Eye este de asemenea rezistent la apa.

Cateva trasaturi care au fost odata limitate la smartphone-uri premium au inceput sa cada in jos catre niste telefoane mult mai orientate pe bugetul cumparatorului. Niste smartphone-uri chiar si mai acesibile detin acum un diplay HD, camere de rezolutie mare si procesoare multi-core.