Lapte de capra-sanatate pentru bebelusi

Il ingrijesti si ii porti de grija oricand. Vorbim despre micutul tau care este alergic la un anumit tip de lapte si cauia nu mai stii ce fel de lapte trebuie sa ii dai. Cel mai important este ca aceasta sa fie sanatoas si daca indeplineste aceste conditii, cu siguranta copului tau ii va fi bine si nu e vei confrunta cu tot felul de alergii.

Am tot auzit cum laptele de capra este mult mai sanatos decat cel de vaca, copilul tau nu va fi alergic la el si il va digera mult mai usor. Daca nu ii administrezi un lapte sanatos copilului tau, aceasta ii poate provoca alergii la nivelul tractului intestinal. Cel mai indicat, pentru copii sub varsta de un an, este sa consume lapte pe baza de soia. In cazul in care nu il tolereaza si tot face alergii ar trebui sa ii administrezi lapte de capra. Daca alegi sa faci acest lucru, trebuie numai decat sa te consulti cu un medic pediatru nutritionist.

Laptele de capra contine 19 calorii/30 ml, la fel ca si laptele de vaca. Trebuie sa stii ca in cazul in care administrezi micutului au lapte de capra trebuie sa ii administrezi si vitamine si fier. Dupa de copilul tau a implinist varsta de un an poti inlocui laptele de vaca cu laptele de capra. De asemenea, fii atenta daca laptele pe ca il cumperi din magazine este unul pasteurizat si sa nu contina antibiotice sau hormoni de crestere.

Iata cum poti prepara laptele de capra:

Ai nevoie de 6 linguri de lapte praf, aproximativ 84 g, 1,07 l de apa, 6 lingurite si jumatate de sirop de orez. II dai acest mix copilului. Dupa ce micutul tau a mai crescut si a trecut de varsta de un an poti sa maresti doza pe care o administrezi, ajungand pana la 8 linguri de zahar praf.