Lansarea si promovarea unei afaceri noi

Odata ce ti-ai creat o firma noua, iti doresti acum sa o si promovezi in randul lumii, sa o faci vizibila publicului larg si sa o lansezi cu surle si trambite pentru a castiga notorietate si o imagine pozitiva.

Dupa asta, odata ce ai stabilit si cunosti ziua evenimentului de deschidere a afacerii tale, dar ai si idei despre ce fel de activitati vor fi tinute in cadrul acesteia, creaza niste comunicate de presa si invitatii catre presa despre si pentru lansarea afacerii tale.

  • Trimite comunicate de presa catre posturile de stiri locale, inclusiv catre ziare, statii de radio, de televiziune si reviste sau ziare.
  • Daca te-ai alaturat sau abonat la orice fel de organizatii profesionale, furnizeaza comunicatele tale de presa pentru a fi luate in considerare pentru publicare in buletinele informative ale diverselor grupuri.
  • Identifica bloguri relevante, cum ar fi blogurile de shopping locale in special daca ia luat in considerare deschiderea unui magazin sau a unui blog de travel ori de gastronomie daca te-ai decis sa  iti deschizi un restaurant cu specific.

Urmareste aparitiile in media din fiecare zi dupa ce ti-ai trimis comunicatele de presa in media, oferindu-te sa asiguri informatii aditionale sau sa participi la interviuri pentru mai multe detalii despre afacerea ta.

Foloseste cateva dintre multele site-uri web de promovare de evenimente  ca sa te ajute sa dai veste in tara despre noua ta afacere.

  • Creaza profile pe site-uri de calendare sociale cum ar fi American Towns sau Event Brite, asta daca iti dezvolti o afacere in America, apoi creaza un eveniment pentru ziua deschiderii sau lansarii afacerii tale pe piata de profil.
  • Foloseste textul din comunicatele tale de presa pentru a forma baza descrierii evenimentului.
  • Asigua-te ca vei seta ziua lansarii afacerii tale drept un eveniment gratis care nu necesita o invitatie speciala.