La plaja cu cei mici

Este normal sa iti faci griji cand vine vorba de primul tau concediu cu cel mic la mare. Nu e tocmai usor a mergi cu un bebe la mare. Copii au pielea mult mai sensibila decat noi, iar caldura, apa sarata si soarele ii pot afecta sanatatea bebelusului tau. Dar daca te pregatesti din timp nu ar trebui sa iti faci probleme.

O expunere la ore nepotritite si o alimentatie proasta pot avea efecte negative asupra sanatatii celui mic. Daca totul este facut cu masura la ore potrivite , vacanta planuita de mult timp va fi perfecta pentru intreaga familie. Trebuie sa stii ca vitamina D se sintetizeaza mdoar in prezenta soarelui si este indispensabila in absorbtia calciului de catre organism, avand un rol determinant in formarea scheletului.

Lista cu bagaje pentru cel mic este bine sa o faci din timp. Este esential sa te gandesti la toate. Nu uita de medicamenete, palariuta de soare, jucarii, paturica lui si asa mai departe. Datorita faptului ca aceasta vacanta este o noutate pentru el este pobil ca bebelusul tau sa isi schimbe programul. Ori sa doarma prea mult, ori sa fie prea agitat. Daca bebelusul tau adoarme pe plaja fii atent sa fie bine protejat de soare cu o crema sau un lapte de corp. De asemenea uita-te ca si capusorul sa fie acoperit. Este bine sa aiba si o umbrela deasupra.

Plaja pentru cel mic este indicata sa fie doar in cursul diminetii intre orele 7:30 si 11:00 iar dupa-amiaza dupa ora 16:30. Cel mic nu trebuie expus direct la soare, timp indelungat si maia les fara crema protectoare. Foloseste o umbrela, iar daca se joaca cat mai mult pune-i un tricou. Este foarte important sa il hidratezi cu apa sau chiar cu sucuri naturale, din citrice de preferat sa fie facute acasa de tine.