Joburi riscante

Toate tipurile de joburi au o anumita masura de pericol, insa multe dintre acestea sunt cu adevarat periculoase si riscante pentru cei care le practica. Toate genurile de joburi in domeniul caii ferate sunt sonciderate a fi niste ocupatii cam riscante.

Inginerii de cale ferata, conductorii de trenuri si locomotive, operatorii de comutare si altii, trebuie sa urmeze anumite proceduri de siguranta pentru a-si asigura protectia si siguranta la locul de munca, la fel de bine ca si pe cea a pasagerilor, a incarcaturilor din vagoane si a publicului general.

De asemenea, a opera un buldozer sau un alt tip de echipament de excavare sau de demolare necesita un anumit grad de pricepere si anumite abilitati de manevrare si de concentrare a atentiei si poate fi foarte periculos.

Orice job care implica lucrul cu electricitatea poate fi clasificat drept o ocupatie periculoasa. Cei care lucreaza drept electricieni rezidentiali sau comerciali, la fel de bine ca cei implicati in generarea electricitatii, trebuie sa aiba mare grija  sa evite arsurile, electrocutarea si alte rani legate de acest domeniu.

Orice ocupatie in care muncitorii intra in contact cu pacientii care sunt bolnavi, care lucreaza cu ace sau sunt expusi  la diferite probe de laborator potential infectate, poate fi catalogata drept o ocupatie periculoasa. Este esential pentru lucratorii din domeniul sanatatii sa

urmeze niste pasi  pentru a-si proteja sanatatea, inclusiv  a purta un tip de echipament protectiv si sa urmeze anumite reguli pentru stocarea si depozitarea portivita a mosterlor medicale si a gunoiului medical.

Mecanicii opereaza strunguri intr-o varietate de fabricatii industriale si in setarile de reparatii. Srungurile sunt niste echipamente foarte grele si a le opera cum trebuie necesita aptitudini si abilitati diferite si o observarea foarte buna a procedurilor de siguranta.

A lucra ca bucatar sau ca maestru bucatar poate fi considerata de asemenea o ocupatie periculoasa. Este esential pentru cei care lucreaza in bucatarii comerciale  de a observa precautiile  pentru siguranta alimentelor, sa foloseasca cutitele in mod adecvat si sa opereze in siguranta si cu pricepere echipamentul de gatit.