Interpretarea gesturilor in lume

Florile galbene reprezinta ura in Rusia si Iran iar florile mov aduc nenoroc in Italia si in Brazilia. Florile rosii, trandafirii in special, se intentioneaza sa exprime doar interesele romantice in Germania si Italia. In Republica Ceha, florile in general sunt vazute drept cadouri romantice.

Chiar si numarul de flori oferite poate fi considerat drept nepoliticos. In unele tari, cum ar fi Franta si Armenia, un numar par de flori este pentru ocaziile speciale si vesele iar numerele impare sunt pentru jelirea cuiva, pentru inmormantari, in timp ce in alte tari cum ar fi Romania, Tailanda si China, numerele impare sunt cele care aduc noroc si numerele pare sunt cele pentru inmormantari.

Ei bine, sa trecem la alte gesturi si semnificatiile lor. Ne-am obisnuit inca de mici ca parintii nostri sa ne spuna sa ne curatam farfuriile si sa nu mai irosim mancarea. In unele tari, oricum, o farfurie curata poate face destul de confuza gazda, si chiar sa o insulte.

In Filipine, Africa de Nord, si alte regiuni din China, gazda va aseza si mai multa mancare pe farfurie odata ce va vedea ca este goala. Chiar si acest lucru necesita ceva joaca in Africa de Nord: Gazda ofera mai mult, oaspetele spune nu, gazda ofera din nou, oaspetele spune din nou nu, gazda ofera inca o data doar iar in final oaspetele accepta sa ii se mai ofere niste mancare.

Doar atunci cand oaspetele mai lasa doar un pic de mancare pe farfurie, asta va reprezenta pentru gazda ca acesta este satul si nu ii va mai oferi de mancare. Esecul de a face acest lucru in unele situatii poate ofensa gazda. Aceasta va vedea farfuria goala a oaspetelui drept semnal cum ca nu au fost serviti cu susficienta mancare iar gazdase va putea simti ca si cum ar fi fost numita zgarcita.