Ingrijirea rozatoarelor de companie

Atat soarecii cat si sobolanii sunt niste animale de companie excelente pentru copii. Acestia sunt suficient de mici incat sa fie tinuti in mici apartamente si sunt niste tovarasi de joaca incredibili. Ca orice animal de companie, soarecii si sobolanii necesita o gramada de grija.

Este o idee buna sa te familiarizezi cu mevoile acestor rozatoare, astfel incat sa stii foarte bine la ce sa te astepti de la ele. Uite o lista cu cele mai importante lucruri care sunt legate de ingrijirea rozatoarelor de companie.

Suficient spatiul pentru animalut

Chiar daca rozatoarele sunt micute ca dimensiune, acestea tot au nevoie de spatiu sufcient pentru a se misca in voie. Daca etii mai mult de un singur soarece, vei avea nevoie de ceva mai mult spatiu.

Sobolanii au nevoie in jur de 2 metri cubi pe animalut, in timp ce soarecii vor fi mai mult decat multumiti cu mai putin spatiu. Poti incadra doi soareci intr-un singur metru cub destul de usor, atata timp cat au cele necesare joacei.

Evita lumina directa a soarelui

Rozatoarele pot fi destul de sensibile la temperaturile extreme. Este important a evita sa-i expui direct la lumina soarelui, mai ales daca te folosesti de un acvariu de sticla drept cusca. Peretii de sticla ai acvariului pot mentine caldura in interiorul custii si pot face ca animalutele tale sa se supraincalzeasca.

Asadar, tine cusca departe de lumina directa a soarelui si deschide ferestra in timpul zilelor si serilor mai racoroase. Aminteste-ti ca animalutele tale  au fost in captivitate inca de la nastere si nu sunt la fel de rezistente ca si animalele salbatice. Acestea nu pot sa isi puna o jacheta pe ele si sa deschida aerul conditionat daca nu le place temperatura.

Da-le de joaca

La fel ca si oamenii, animalele de companie pot deveni plictisite la un moment dat daca nu mai au nimic de facut. Din fericire, rozatoarele sunt destul de usor de multumit, asadar da-le ceva cu care sa se joace si ce sa roada si iti vor multumi din priviri.