Ingrijirea porcusorilor de guinea

Asigura-te in primul rand ca porcusorul tau de guinea va primi exact portia de apa de care are nevoie in mod zilnic. Nu ii pune un bol cu apa in cusca pentru ca il va umple de murdarie si il va rasturna la un moment dat, ci mai degraba cumpara-i un recipient special de plastic pe care sa il prinzi de gratiile custii sale.

De asemenea, ar trebui sa te asiguri de faptul ca porcusorul tau de guinea va primi si portia zilnica de fan de care are nevoie. Poate ca nu stiai, insa aceste rozatoare dragute prefera sa roasa si sa mestece fan mult, la fel ca vacile, insa nu il folosesc doar pentru a-l rumega, ci si pentru a-si construi propriul culcus.

Asigura-te de asemenea ca ii vei asigura porcusorului tau de guinea portia zilnica de vitamina C de care are nevoie pentru a fi hidratat, sanatos si cat mai energic. Corpul porcusorului de guinea nu poate sa isi sintetizeze proria vitamina C asa ca oamenii si ca multe alte mamifere. Fara o sursa adecvata de vitamina C in dieta acestora, porcusorii de huinea vor putea foarte usor sa dea de o mare problema, afectiune numita scorbut.

De vreme ce ai putea sa iei foarte usor un supliment pe baza de vitamina C din orice magazin de animale din drumul tau, totusi nu face asta pentru ca animalutului tau nu-i va placea gustul. Fie ca ii vei da vitamina C sub forma lichida sau solida porcusorului tau, a pune acest supliment in apa animalutului tau este mult mai indicat decat altfel, pentru ca aceasta va putea fi consumata odata cu apa.

Este o modalitate mult mai simpla de a-i asigura porcusorului tau de guinea toate mancarurile care contin vitamina C pentru a fi sanatos decat a cumpara suplimente artificiale.