Ingrijirea pe timp de iarna

Iarna poate produce adevarate dezastre asupra pielii tale. Caldura uscata din case combinata cu aerul rece de afara cauzeaza uscarea pielii si pierderea din stralucirea naturala a sa.

Daca vrei sa arati cat de bine posibil in aceasta iarna, este o buna idee sa acorzi atentie la cum ar trebui sa iti ingrijesti pielea in momentul de fata. Nu va trebui sa faci niste schimbari dramatice, insa urmand urmatoarele cateva sfaturi, te va putea ajuta sa iti perfectionezi epiderma pe timp de iarna.

Hidrateaza-te din interior spre exterior

Bea o gramada de apa pentru a-ti ajuta pielea sa se mentina sanatoasa si hidratata. In timp ce produsele pentru piele si cremele pot ajuta, acestea nu functioneaza la fel de bine daca nu vei bea suficienta apa pentru a-ti mentine pielea hidratata. Asigura-te ca vei bea suficienta apa plata, pentru ca sucurile, cafeaua si ceaiul nu hidrateaza suficient si in acelasi mod. De fapt, cafeina poate deshidrata cu totul corpul.

Scapa de pielea moarta

Exfolierea este iarasi o idee buna in timpul iernii. Pielea moarta iti poate astupa porii si poate preveni lotiunea hidratanta pe care i-o administrezi sa poata patrunde in epiderma. Pentru cele mai bune rezultate, va trebui sa iti exfoliezi cu delicatete pielea cel putin odata pe saptamana. Nu exfolia pielea prea des de vreme ce exfolierea acesteia poate da in deteriorarea acesteia la un moment dat.

Foloseste protectie solara

Stiai ca protectia solara este si mai importanta pentru piele chiar si in timpul lunilor de iarna? Soarele poate sa fie mai slab, insa se reflecta de asemenea pe zapada. A purta protectie solara este doar o alta metoda de a avea grija de pielea ta.

Ar trebui sa incerci sa folosesti o crema cu protectie SPF 15 sau chiar si mai mult de atat pentru a-ti asigura o protectie cat mai potrivita. Nu numai ca iti va proteja pielea de soare, de asemenea vei preveni si imbatranirea prematura.