Inamicii fericirii in cuplu

Cu totii au la un moment senzatia ca se cunosc foarte bine unul pe celalat si citesc in ochii persoanei atunc cand are o problema. Insa nu este chiar asa.

Exista cateva lucruri care lucreaza in subconstient si care au un impact puternic asupra relatiei voastre de cuplu. Aici vorbim in primul rand de acea propozitie care ar suna ceva de genul : ” traiesc pentru tine”. Se spune ca intr-o relatie de cuplu trebuie sa exsiste partenrul, partenera si relatia. Este romantic sa spui sa spui ca suntem unul dar un pic egoist sa afirmi ca sunteti doi.

Si atunci cand unul dintre parteneri ajunge sa fie mult mai preocupat de cealalta persoana de cat de el, apar de ambele parti niste fustrari.

Si normal ca ti se pare firesc ca de dragul lui sa renunti la anumite lucruri si obiective. Si el probabil iti va raspunde pozitiv prin mici gesturi. Si te gandesti ca relatia voastra merge spre o relatie perfecta dar de abia atunci incepe sa cada in jos.

Si dependenta de celalat este un inamic al relatii. Unul din parteneri devine dependent de grija si atentia celuilat iar motivele sunt suficiente.

Incepei in acest fel sa te abandonezi pe tine, si copul existentei tale devine partenerul tau. Un alt lucru poate influenta relatia este cariera. In zilele noastre multe femei ocupa pozitii inalte iar partenerul lor nu ste de acelasi nivel. Si pentru ca el ar trebui sa fie capul familiei incepe sa se simta inferior, iar masculinitatea lui ii este amenintata.

Si ritmul diferit de viata este un inamic al relatiei. Fiecare are un program diferit, oboseste mai mult sau mai putin etc.  De asemenea si asteptarile sunt foarte importante. Daca nu astepti nimic de la celalalt, certurile sunt o raritate in relatia voastra dar asta nu inseamna ca este solutia ideala. De aici la nepasare e doar un pas.