Importanta lecturii crestine

Viata unui om este supusa multor incercari si provocari incepand cu cele mai fragede varste si continuand de-a lungul vietii de adult. Linia care separa binele si raul a devenit foarte subtire si greu de identificat, mai ales acum, in societatea de astazi, cand multe dintre principiile care guvernau in trecut sunt luate in deradere si considerate ca neadaptabile lumii moderne.

De aseemnea, etica a suferit mai multe modificari. Daca mai demult se stiau exact care sunt lucrurile si actiunile imorale, astazi se poate observa ca regulile au devenit mai relaxate si mai tolerante cu multe dintre obiceiurile oamenilor de zi cu zi. Multe dintre acestea se contrazic insa cu dogmele crestine, ale caror valori sunt bine conturate.

Dilemele care se nasc din acest punct de vedere sunt nenumarate, iar raspunsurile nu sunt atat de multe pe cat ne-am dori. Singura cale pentru a descoperi care sunt caile de urmat consta in cercetare. Biblia este considerata „cartea de capatai”, in care se gasesc toate raspunsurile si sfaturile de care are nevoie un crestin. Cu toate astea, unele probleme nu sunt atat de dezvoltate suficient de mult, ceea ce le face mai putin accesibile pentru unii cititori.

Resurse Crestine diverse ne pun la dispozitie ajutor in acest sens, pe librariamaranatha.ro de exemplu fiind disponibila o colectie larga de carti destinate tuturor persoanelor care isi doresc sa patrunda in tainele credintei si sa descopere care sunt cu adevarat credintele ce trebuie urmate si cum sa ne conformam actiunile principiilor biblice. Nu putine sunt etapele si provocarile ce apar de-a lungul vietii si care impun o abordare corespunzatoare.

Carti pentru copii  

Copilaria este cunoscuta ca fiind cea mai frumoasa perioada, intrucat suprinde mereu prin al sau farmec aparte. Inocenta si deschiderea unui copil fata de cuvintele lui Dumnezeu este de necomparat, ceea ce inseamna ca este foarte important ca acesta sa ia contact cu cat mai multe materiale si carti destinate varstei sale si care sa ii formeze o educatie crestina.

Pildele si povestioarele redactate pe intelesul lor sunt mai mult decat suficiente pentru a le contura universul crestin si pentru a se apropia de principiile pe care trebuie sa le urmeze de-a lungul vietii.

Tineri si adolescenti

Adolescenta este perioada in care se ia pentru prima data contact cu lumea reala si cu provocarile vietii. Tinerii ajung pentru prima data sa cunoasca tainele iubirii si ale apropierii fata de persoana draga, toate aceste lucruri purtand o incarcatura deosebit de mare in plan emotional.

Cartile crestine cu invataturi pentru adolescenti ofera toate sfaturile de care au nevoie cei care trec prin astfel de perioade. Emotiile pot fi controlate in acest fel mult mai usor, iar ei nu se vor lasa purtati doar de ceea ce simt.

Categoria aceasta de carti contribuie foarte mult si in relatia cu parintii, intrucat este binecunoscut faptul ca acesta este momentul in care survin cele mai multe conflicte intre ideile parintilor si dorintele copiilor.

Casatorie si familie

Unul din scopurile principale ale fiecarei persoane este acela de a se casatori si de a-si intemeia o familie. Orice crestin stie ca familia trebuie sa fie binecuvantata de Dumnezeu, iar ascultarea si urmarea invataturilor date de El au o semnificatie foarte puternica.

Viata de familie vine cu provocarile ei, iar cum nimeni nu se naste invatat, nevoia de a asculta si intelege unele pilde destinate acestui scop devine foarte accentuata. Acestea se refera atat la relatia cu partenerul de viata, cat si cu copiii care urmeaza sa vina pe lume.

Poti intra si tu pe pagina online a Librariei Maranatha pentru a vedea care sunt cele mai interesante carti si povesti si mai ales care sunt cele de care ai nevoie.