Importanta ingrijirii dentare-www.dentistsuceava.ro

Importanta ingrijirii dentare in timpul sarcinii nu ar trebui sa fie subestimata de catre viitoarele mame. Schimbarile hormonale normale care iau parte in corpul femeii o pot pune pe aceasta sub un mare risc pentru infectii dentare.

Pentru a impiedica acest lucru, trebuie facuta o programare dentara cat mai des in anul in care a aflat ca va fi mama. Daca esti din judetul Suceava, poti face oricand o programare pe www.dentistsuceava.ro.

Importanta ingrijirii dentare in timpul sarcinii

In timpul sarcinii, gingiile si dintii sunt chiar si mai sensibili la bacterii decat in alte momente din timpul vietii unei femei. In plus, femeile insarcinate sunt mai predispuse sa dezvolte complicatii dentare; acestea trebuie sa fie ingrijite cu promptitudine.

Igiena orala buna

Practica o mai buna igiena orala in timpul sarcinii, mai mult chiar decat in restul timpului, daca nu prea ai grija de dintii tai.

  • Periaza-ti dintii de doua ori pe zi cu o pasta de dinti cu fluoride.
  • Urmeaza o dieta echilibrata cu o varietate de alimente.
  • Nu fuma si nu bea.

Daca planuiesti sa devii insarcinata, programeaza-ti o consultatie cu un dentist specialist care sa isi faca treaba la timp, inainte sa te trezesti ca ai dureri si de dinti, pe langa obisnuitele senzatii neplacute din timpul sarcinii. Un dentist bun si specialisti in ingrijirea orala poti descoperi accesand www.dentistsuceava.ro, un medic dentist din orasul Suceava sau din apropiere.

A-ti face un control de rutina sau a-ti curata dintii in mod profesional sunt niste metode foarte bune de a-ti ingriji dintii in timpul sarcinii iar daca esti gravida si la inceput de sarcina, instiinteaza-ti dentistul de acest lucru. Razele X ar trebui sa fie anulate pe cat posibil pe dupa perioada in care esti insarcinata.

Clateste-ti gura cu apa si periaza-ti dintii dupa ce vomiti (pentru ca asta se poate intampla destul de des atunci cand esti gravida) pentru a-ti proteja dintii de acidul din stomac care ti-i poate deteriora. Unele femei vor simti ca gustul pastei lor obisnuite de dinti le poate provoca greata. Daca acesta este si cazul tau, atunci cere o parere dentistului pentru o pasta de dinti mai potrivita pentru tine.

Gingivita in timpul sarcinii

Aceasta problema comuna la femeile inarcinate face ca gingiile sa devina inflamate si umflate. O femeie cu gingivita aparuta in timpul sarcinii poate scuipa de asemenea sange in timp ce se spala pe dinti. Cere astfel dentistului tau specialist sa iti spuna ce ai putea face sau sa-ti recomande o pasta de dinti care nu afecteaza gingiile si care le calmeaza pe loc.