Idei inedite pentru zilele de toamna

O zi ploioasa de toamna este o oportunitate grozava de a te ingriji de tine, de a te rasfata si de a avea grija de corpul tau. Asta este modalitatea cea mai buna prin care te poti simti bine intr-o zi de toamna atunci cand esti singur.

In timp ce unele interventii cosmetice ca nuantarea parului sau tunderea varfurilor necesita prezenta unor esteticieni profesionisti, mai exista si altfel de trataemnte de infrumusetare care pot fi realizate cu usurinta acasa, de tine insuti. Mai mult de atat, tratamentele spa de acasa iti permit sa economisesti niste bani buni.

Pentru a incepe, indulceste-te cu o baie fierbinte si relaxanta. Amesteca in apa de baie niste sare de mare cu cativa stropi de uleiuri esentiale aromate. Poti opta pentru arome ca vanilia si levantica, pentru ca sunt cele mai relaxante. Acum te poti inmuia si scufunda cat vrei in baie pentru a te bucura de un tratament de aromaterapie acasa.

Apoi, exfoliaza-ti pielea si aplica masca ta faciala favorita. Foloseste ingrediente naturale si prepara-ti masti de frumusete facute acasa. Apoi, sesiunea de manichiura-pedichiura iti vor incheia ziua de relaxare.

Daca este sa vorbim drept, nu imi prea place sa fac curatenie. Cui ii place? O fac totusi pentru ca este pe lista de lucruri de facut la sfarsitul saptamanii, insa nu este deloc o activitate placuta. Atunci cand ploua afara, oricum, curatarea si dereticarea casei este o modalitate perfecta pentru a fi activ si productiv.

Daca ai copii, e si mai bine, pentru ca ii vei pune si pe ei sa te ajute la curatenia generala a casei. Poti organiza o competitie de dereticare cu premii pentru cel care va termina primul o anumita activitate ce ii este distribuita.

Cel mai probabil, copiii tai nu te vor prea ajuta cu curataarea casei, insa per total, totul va fi mai distractiv. Porneste muzica, echipeaza-te cu instrumentele necesare si cu manusi speciale si apoi treci la treaba. Activitatea fizica va creste nivelul dopaminei si iti va da o stare de bine. Mai mult de atat, te va ajuta sa arzi niste calorii in plud.