Iconuri celebre care nu au existat vreodata

Robin Hood. Acest lucru ar putea sa duca la o dezbatere despre ideea daca Robin Hood a existat sau nu, insa sunt de parere ca acesta nu a existat vreodata. Prin urmare, acesta este pe lista undeva in fata in acest caz.

Sunt sigura ca am auzit cu totii de hotiile justificate de ideea ca respectivii jefuiti erau bogati si prosperi- si de unde vine mai exact aceasta justificare? Nu numai principiile redistriburii bogatiei sub care multi dintre noi traiesc in societatea vestica, insa si faptul ca in pana in momentul de fata cu totii am fost crescuti a crede ca Robin Hood a fost un erou-cand, de fapt, acesta a fost un hot.

Furatul este aproape dintotdeauan privit ca pe ceva rau si doar pentru Robin Hood a dat ceea ce a luat de la bogati la saraci, nu este doar o simpla justificare. Cat despre taxele mentionate anterior, exista toate motivele pentru ca noi sa credem ca majoritatea oamenilor accepta aceste taxe doar pentru credinta lor dintai in fala moralitate a povestii lui Robin Hood.

Cowboy. Acesta este un fapt luat in considerare mai ales de baieti. Chiar si in Noua Zeelanda, toata lumea (baietii), au jucat “Cowboyii si indienii” sau la noi “Hotii si politistii”. Un cowboy era privit drept un adevarat erou cu o arma stralucitoare care reprezenta moralitatea idealurilor vestice: barbatia, apararea legii, protectia femeilor si a copiilor.

Nu-i de mirare ca acum multa lume este afectata in mod serios de lipsa de corectivitate politica implicata in joc si stereotipuri, insa copiii nu sunt corecti din punct de vedere politic si cu siguranta nu vor fi judecati din punctul asta de vedere.

Influenta filmelor cu cowboy este indiscutabila si imensa. Oh, si pntru cei care spun ca acesti cowboy sunt reali, da, insa aici este vorba despre conceptul in general, nu despre o anumita persoana in particular, asa cum am putea spune ca Mos Craciun a existat de fapt drept Mos Nicolae.