“Harbuzul” si sanatatea

Nu este nimic mai bun pe timp de vara, mai ales atunci cand este cald, decat pepenele verde la rece. Cu continutul sau zemos, dulce si suculent iti poate schimba orice stare de spirit negativa intr-o stare mult mai buna si mai pozitiva, dar de asemenea te si hidrateaza in mod corespunzator, pentru ca acesta contine foarte multa apa, de care trupul nostru are atata nevoie.

Pepenele verde contine fibre care ajuta la o digestie perfecta, contine foarte multe minerale si vitaminele A si C, dar si licopen, un mineral care se regaseste in cruditati, in harbuzul nostru acesta regasindu-se in cotorul verde. Un fapt mai putin stiu este ca poti pastra pepenle la temperatura camerei inainte de a-l taia pentru ca astfel va retine mai multi antioxidanti, foarte benefici pentru tot organismul.

De asemenea, mai putin cunoscut este faptul ca pepenele verde aka harbuzul contine si niste substante naturale care ajuta la o functionare buna a sangelui prin artere si pastreaza o tensiune arteriala normala in corp. La fel de bine, harbuzul ajuta si la eliberarea stresului si a febrei musculare din corp, de pe urma exercitiilor fizice intense la care acesta a fost supus.

Pepenele nostru este atat de adorat si iubit de catre toata lumea, probabil ca mai putin doar de catre alergici, daca exista asemenea alergii, insa nu toti cei care il consumam cunoastem faptul ca acesta este si un fruct, dar si o leguma, pentru ca ii pot fi consumate afara grija toate partile, atat cotorul acela verde ce ramane de pe urma consumarii fructului in sine, dar si acea parte rosie, si mai ale acea parte rosie cu samburi, pe care de cele mai multe ori nici nu o mai curatam.

Majoritatea pepenelui este apa, acesta continand vreo 70% apa, apa fiind lichidul vital pentru viata si pentru buna functionare a mecanismelor corpului nostru.