Elemente pretioase pentru bijuterii

Niobiumul este un metal care detine mai multe proprietati  care il fac atat de util pentru bijutieri. Acest metal este rezistent la coroziune ceea ce face acest tip de bijuterie o alegere foarte practica pentru crearea de gablonturi.

Acest metal este hipoalergenic. In general, bijuteriile de niobiu nu vor deranja oamenii cu alergii la metale. Nu este un metal prea pretios sau chiar deloc, astfel ca este mult mai ieftin in comparatie cu aurul, argintul si alte alegeri pretioase si scumpe. Niobiumule este puternic si rezistent. Este un component de aliaj utilizat in motoarele cu presiune, platformele petrooliere si in alte aplicatii industriale.

Cu toate ca niobiumul nu este la fel de scump ca si alte materiale pretioase, se spune ca este totusi mult mai scump decat o gramada de alte optiuni. Din cauza costurilor sale, este mult mai comun pentru bijuteriile mai mici cum ar fi inelele si cerceii.

Paladiul este un metal pretios de culoare alba care devine o alegere populara pentru tot felul de bijuterii. Exista un numar de motive pentru care acest metal este folosit in crearea de bijuterii:

  • Paladiumul este durabil si rezistent, ceea ce il face o alegere buna pentru inele si alte bijuterii purtate in mod frecvent.
  • Este mult mai accesibil decat aurul sau platina.
  • Paladiul este mult mai usor ca greutate decat platina, ceea ce inseamna ca poate fi folosit pentru unele bijuterii mai substantiale, formate chiar din mai multe piese.

Paladiul este hipoalergenic. Oricum, cele mai multe bijuterii din paladiu sunt niste aliaje din 95% paladiu si 35% alte materiale. In functie de ce fel de materiale metale sunt flosite, alergiile ar putea fi o problema pentru oamenii sensibili.

Cositorul este cel de-al patrulea cel mai popular metal folosit in crearea de bijuterii. Drept aliaj din cupru si tabla, cositorul are o culoarea fina argintie. Exista de asemenea si pentru acest metal o multime de motive pentru care este atat de folosit in crearea de bijuterii.