Elemente metalice pentru fabricarea gablonturilor

Cu toatele suntem atat de entuziasmate atunci cand vine vorba despre achizitionarea si purtarea bijuteriilor in tinutele noastre de zi cu zi, insa nu rea multe dintre noi cunoastem cu adevarat ce fel de metale contin aceste bijuterii si daca ne pot dauna intr-un fel sau nu anume. In cele ce urmeaza, cateva tipuri de metale din care se formeaza atat de iubitele bijuterii si avantajele, dar si dezavantajele acestora.

In functie de procesul de finisare, cositorul poate fi mat sau lucios. Producatorii pot aplica de asemenea si anumite elemente chimice pentru a mai intuneca culoarea cositorului pentru o infatisare mai veche si mai vintage.

Cositorul este un material cu care se poate lucra foarte simplu si care are un punct de topire foarte scazut. Asta inseamna ca bijutierii pot mestesugi o multime de detalii la bijuteriile create din acest material. Acesta este o alegere accesibil apentru fabricarea de gablonturi si de piese de artizanat.

Daca ai vrea sa iei in considerare bijuteriile din cositor, exista cateva potentiale dezavantaje pe care ar trebui sa le stii. De exemplu, cositorul poate fi expus catre deteriorare si ciobire, de vreme ce este atat de moale. In plus, bijuterii vintage din cositor pot contine de obicei plumb, care este toxic. Cositorul modern si vintage poate supara de asemenea oamenii care au alergii la metale.

Platina. Drept una dintre cele mai de dorit metale pentru fabricarea de bijuterii de pe intreaga planeta, platina este o alegere populara pentru crearea bijuteriilor fine, inclusiv pentru inelele de logodna. Multe proprietati ii ofera platinei statusul inalt pe care il are in momentul de fata pentru crearea de bijuterii si pentru cumparatorii acestora:

  • Platina are o culoare alba foarte frumoasa care nu se corodeaza si care nu necesita nici lacuire.
  • Acest metal este foarte rar si valoros.
  • Unul dintre cele mai puternice metale de pe intreaga planeta, platina este un metal excelent pentru fabricarea de bijuterii care sa te tina o viata intreaga.
  • Platina merge in mai multe tipuri de designuri de bijuterii.