Efectele antibioticelor

Antibioticele sunt medicamente foarte utilizate de fiecare dintre noi pentru combaterea durerilor cauzate de infectii. Antibioticele sunt medicamente remarcabile. In primul rand dezvolta in anii 1940 , au ajutat lupta in conditii de siguranta impotriva bolilor mortale , cum ar fi tuberculoza , febra tifoida si meningitei bacteriene. Astazi , medicii prescriu de obicei antibiotice pentru a trata afectiuni comune , cum ar fi infectii ale urechii ( otita medie ) sau acneea. Antibioticele sunt medicamente foarte utile si eficace dar care trebuie sa fie folosite asa cum trebuie. Trebuie sa stim ca antibioticele sunt recomandate pentru tratarea infectiilor, nicidecum pentru tratarea virusilor.

Antibioticele trebuie folosite atunci cand chiar avem nevoie pentru a obtine un rezultat. In cazul in care alimentam organismul cu antibiotice atunci cand avem doar o simpla raceala, nu vom face decat sa ne afectam sistemul imunitar si sa ne facem organismul sa fie imun la antibiotice. Asadar, daca distribuim organismului antibiotice fara sa avem o cauza suficient de plauzibila, aceastea nu isi vor mai face efectul atunci cand vom avea nevoie cu adevarat de ele.

Antibioticele trebuie sa fie utilizate ca un tratament imediat incat ele sa nu isi piarda eficacitatea si mai apoi, sa isi dezvolte bacteriile rezistenta.

Am tot auzit cum oamenii folosesc antibiotice atunci cand tusesc, sunt raciti, au dureri de cap, febra, etc. Ei bine, dupa cum spuneam si mai sus, antibioticele lupta cu infectia, nicidecum cu virusurile. Ele nu vor combate tusea sau simptomele de raceala.

In cazul otitei medii pot fi administrate antibiotice. Otita este o boala pe care o fac foarte multi copii, fiind considerata mai mult o boala a copilariei. Aceasta provoaca dificultati in randul copiilor care conduc spre afectarea comportamentului copilului. In cazul in care un copi are otita medie, este predispus la infectii acute frecvente ale urechii medii. Se pot administra antibiotice pentru aceasta boala, insa ar trebui sa fie supravegheata de un medic.