Arderea combustibililor fosili si producerea de gaze toxice in cadrul fabricilor din toata lumea cauzeaza poluarea si degradarea mediului inconjurator. Poluarea aerului infecteaza mediul in care ne aflam si ameninta sanatatea tuturor celor care locuisc pe acest pamant.
Potrivit Natiunilor Unite, estimarile pe care le detin acum ne spun ca exista 3, 5 miliaone de decese premature in fiecare an, toate acestea fiind cauzate de poluarea aerului din cadrul gospodariilor din toata lumea, si 3, 3 milioane de decese in fiecare an cauzate de poluarea aerului din exterior, din mediul ce ne inconjoara.
Incalzirea globala si epuizarea sau deteriorarea stratului de ozon
Amprentele de carbon sunt masura dioxidului de carbon direct si indiect. Gazele din sere, cum ar fi CO2 si metanul sunt considerate ca ar conduce la incalzirea globala. Clorofluorocarburile (CFC), folosite in racire, si aerosolii distrug stratul de carbon care protejeaza ca un scut Pamantul de razele ultraviolete (UV).
Doar oamenii pot gandi si actiona asupra mediului pentru a-l si influenta in mod pozitiv. Uite cateva dintre efectele benefice pe care le are omul asupra mediului inconjurator.
Cresterea in captivitate si eliberarea speciilor de animale pe cale de disparitie
Aproape toate animalele pe cale de disparitie sunt inmultite in anumite medii protejate. Atunci cand numarul de asemenea animale este suficient, acestea sunt reintroduse in salbaticie, in mediul lor natural.
Un exemplu ar fi si specia de antilope Oryx Arab. Aceste animale au fost inmultite in gradinile zoologice din Phoenix, San Diego si Los Angeles si au fost mai apoi eliberate inapoi in salbaticia din Orientul Mijlociu.
Specii pe cale de disparitie si protejarea acestora
Speciile de vulturi Condor Californian, Vanturelul Auritius si Dihorii negri cu patru picioare sunt unele dintre alte specii ce au fost tinute in captivitate si apoi eliberate in mediul natural.
Unele plante si animale introduse in mod deliberat sau accidental in noi zone prospera de cele mai multe ori acolo. Acestia ajung sa inlocuiasca anumite specii anume si ecosistemele care le-au sprijinit de acestea inca de mii de ani.