De avut in vedere in cadrul managerierii firmei tale

In cadrul unei firme aflate la inceput de drum trenuie sa se tina cont de o serie de factori dintre cei mai importanti pentru buna desfasurare a lucrurilor si pentru o cat mai mare profitabilitate, dar si relatie cu toate publicurile implicate in afacere.

Clientul nostru, stapanul nostru!

Aceasta sintagma comerciala destul de veche ca provenienta, dar inca pusa in aplicare, si inca destul de des, in zilele noastre, se refera la felul in care o companie ar trebui sa iri priveasca clientii, sa-i respecte, sa-i asculte si sale ofere exact ceea ce au nevoie si cand au nevoie.

Doar fara clienti multumiti, nici o firma, oricat de mare ar fi fost, nu poate rezista pe piata.

Prea multa vorba strica!

Ar trebui sa cunosti deja, ca manager, ca o comunicare eficienta este solutia necesara pentru stabilirea unei bune legaturi cu oamenii din jur, cu clientii, cu presa si cu publicul, dar si cu proprii angajati si parteneri de afaceri.

Insa, si prea multa vorba strica. Nu este indicat sa iesi in fata presei de fiecare data cand realizezi ceva sau cand te bucuri de un nou succes.

Este recomandat sa tii conferinte de presa si sa dai comunicate de presa atunci cand chiar ai ceva de spus si iti doresti ca si publicul general sa afle despre succesul tau sau despre lansarea vreunui produs revolutionar.

Echipe mai mici de lucru

Echipele mai mici de lucru, mai restranse si formate dintr-un personal mai putin, pot fi mult mai eficace decat echipele mai mari, formate din peste 100 de oameni (asta in cazul firmelor oarecum gigantice).

Chiar daca tu consideri ca o mana de lucru mai mare si mai multa forta de munca ar putea face minuni in cadrul unui proiect, prea multi ochi aflati la capete opuse de tara nu pot face prea bine unei astfel de sarcini de grup.