Cum scapam de bataturi

Uleiul de ricin nu este foarte agreat datorita faptului ca are un miros neplacut si nu are o consistenta prea frumoasa. Dat fiind ca am evoluat atat de mult, putem gasi foarte usor ulei de ricin cu arome. Uleiul de ricin este foarte bun pentru foarte multe afectiuni si se foloseste atat in industria cosmetica cat si in medicamente.

Bataturile ne pot da batai de cap. De fiecare data cand ne cumparam o pereche noua de pantofi, riscam sa facem bataturi. Iata ca le putem combate cu ajutorul uleiului de ricin. Iata ce ar trebui sa faci:

In primul rand, trebuie sa razuiti celule moarte pentru ca batatura sa nu mai exercite multa presiune pe nervi. Momentul perfect pentru a scapa de celulele moarte este dupa baie. Cand iesiti din apa si pielea este inmuiata trebuie sa razuiti bataturile cu o piatra de calcaie si sa indepartati celulele moarte. Nu incerca sa razuiesti intreaga batatura intr-o singura sedinta. Incearca de mai multe ori, de fiecare data cand faci baie. Astfel nu vei risca sa te ranesti.

Inmuiati batura. Dupa ce ai razuit batatura, trebuie sa o inmuiati. Dupa ce ti-ai pilit bataturile, aplica cateva picaturi de ulei de ricin si apoi un plasture. Lasa sa se inmoaie.

Dupa ce ati terminat aceste etape, este timpul sa folosesti acid salicilic. Trebuie sa aplici dupa baie plasturele care te va ajuta sa combati batatura. O foarte buna sursa de acid salicilic este aspirina. Puteti zdrobi acasa 5 pastile de aspirina. Amesteci praful obtinut cu o jumatate de lingura de suc de lamaie si o lingurita de apa. Trebuie sa aplici solutia pe pielea ingrosata din cauza bataturii, se inveleste piciorul intr-o folie de plastic si se acopera cu un prosop incalzit. Mentineti pe batatura timp de cel putin 10 minute si apoi se freaca pielea cu o piatra.

Nu taiati niciodata batatura cu ajutorul unui cutit pentru bataturi sau altceva.