Cum sa-ti alegi cele mai bune instalatii

Fiecare dintre noi isi doreste cele mai bune solutii pentru casa, in special cand vine vorba de instalatii si obiecte sanitare. Acestea vin ca o necesitate esentiala pentru amenajarea baii, in special pentru faptul ca se doreste tot timpul ca experienta traita in aceasta incapere sa fie una cat mai relaxanta.

Se pune insa problema: Care este cea mai buna alegere in ce priveste teava pentru instalatii? Unde gasesc cele mai bune tevi si fitinguri? Ce alegem cand vine vorba de vasul de toaleta, cabina de dus sau cada de baie? Cum ne dam seama care este cea mai potrivita chiuveta pentru baie? Sa incercam sa gasim cateva raspunsuri la aceste intrebari.

In majoritatea cazurilor, specialistii in materie de instalatii aleg dintre toate materialele cuprul. Tevile si fitingurile din acest material sunt folosite peste tot: la alimentarea cu apa calda si rece, pentru calorifere, la instalatii sanitare, bucatarii, bai si asa mai departe. Cuprul este alegerea specialistilor in acest domeniu pentru principalul motiv ca nu rugineste. Daca va intrebati unde puteti gasi astfel de tevi si fitinguri potrivite pentru orice situatie si intrebuintare, recomandam shop-einstal.ro. Solutiile oferite de acesti specialisti sunt tot timpul la indemana doritorilor. Motivul pentru care tevile si fitingurile din cupru sunt cautate este simplul fapt ca dupa scurt timp de la punerea in functiune a instalatiei, teava se acopera cu un strat protector ce rezulta ca urmare a reactiei dintre apa si metal, facand ca materialul sa fie aproape inoxidabil.

In ceea ce priveste instalatiile de scurgere, meseriasii si instalatorii folosesc tevile din PVC, de diferite dimensiuni si forme, pentru legaturi care sa eficientizeze scurgerile apei reziduale si murdare.

O alta dilema este alegerea unei cade de baie. Clasica, sau pe colt? Dimensiunile si locul ocupat in camera de baie determina alegerea acestei piese esentiale. Materialul poate fi fonta, acril sau piatra naturala, in functie de stil si de necesitati, de resursele disponibile, fiecare isi va alege ce doreste. Singura recomandare ar fi ca, pentru eficientizarea spatiului, intr-o camera de baie dreptunghiulara, sa se aleaga o cada pe colt, in timp ce pentru un plan patrat se poate alege foarte bine o cada clasica.

Spatiul si nevoile diferite ale fiecaruia pot face ca alegerea sa incline mai degraba spre o cabina de dus decat spre o cada de baie. Se castiga astfel foarte mult spatiu si mai ales daca nu este timp sau se prefera un dus scurt, atunci cabina de dus este cu siguranta alegerea potrivita.

Alte alegeri mai tin si de vasul de toaleta, fie ca este el WC, bideu sau pisoar, la fel si rezervorul acestora. De asemenea si chiuveta, disponibila in diverse variante, fie ca este pe picior de sustinere, suspendata sau incastrata in perete. Dupa cum se poate observa si aici variantele sunt multiple. Alegerea clasica este chiuveta pe picior. Cu timpul au aparut insa si alte sisteme de montare, in asa fel incat se elimina piciorul de sprijin. Daca spatiul nu o permite, se poate alege o chiuveta suspendata, care poate fi curatata si mult mai usor, care permite si instalarea unui dulap ce ofera spatiu de depozitare si asa mai departe.

Exista o mare varietate de optiuni, astfel ramane la latitudinea fiecaruia sa aleaga ceea ce isi doreste, ii raspunde necesitatilor si se incadreaza in buget.