Cum sa te comporti in Regatul Unit

Rezidentii Regatului Unit sunt oameni destul de diferiti de restul Europei, in sensul ca acestia par a fi mai retinuti si mult mai reci in relatiile cu cei din jurul lor. Acest lucru este dat de atitudinea lor fata de viata, in care respectul si politetea sunt elemente esentiale.

De aceea atitudinea lor pare una destul de serioasa la prima vedere. Britanicii sunt oameni cumsecade odata ce ajungi sa ii cunosti, insa pana atunci va trebui sa fii cat se poate de respectuos si atent in actiunile tale.

In privinta limbajului cultural, britanicii sunt destul de reticienti. Imbratisarile si sarutarile sunt destiante pentru membrii familiei sau pentru prietenii apropiati. Intalnirile si despartirile sunt acompaniate de o strangere usoara de mana. Nu se strange mana ferm ci foarte lejer.

La masa britanicilor exista o serie de reguli destul de bine stabilite. Spre exemplu daca doresti sa chemi un chelner la masa ta, va trebui doar sa ridici mana. Nu trebuie sa strigi sau sa chemi ospatarul.

Este foarte comun in Anglia sa fii invitat in casa la un ceai sau la un biscuite. De asemenea este indicat sa nu ajungi niciodata la timp. Da, ai auzit bine, se recomanda sa ajungi cu 10-20 de minute mai tarziu decat este stabilit initial. Acest lucru este valabil doar in Anglia, restul britanicilor dorind sa ajungi la timp.

In cazul in care esti invitat la masa, va trebui sa astepti sa ca gazda sa manance prima data dupa care vei putea incepe si tu sa mananci. Gazda este mereu cea care initiaza primul toast, care este realizat doar la o cina formala.

Este important sa iti tii mereu mainile pe masa, nu in poala. Chiar daca iti tii mainile pe masa asta nu inseamna ca poti plasa si coatele pe suprafata acesteia.

Cand termini de mancat este indicat sa lasi putina mancare in farfurie.