Cum sa economisesti bani in ziua de azi ?

Este greu sa pui deoparte bani in ziele noastre . Si oare de ce? Salariile sunt mici iar nevoile foarte mari .In general marea majoritate a oamenilor se plang de faptul ca nu au bani sau ca raman foarte repede fara bani . Este greu sa pui bani deoparte mai ales ca zilnic trebuie sa platesti atatea :cheltuielile cu apa ,lumina,gazul,televiziunea,internetul,etc .In primul rand ,mancarea este foarte scumpa si este necesara zi de zi pentru a putea supravietui,iar daca ai o familie destul de numeroasa cu siguranta cheltuielile sunt mai mari . De asemenea si hainele pentru toti membrii familiei sunt costisitoare ,in sensul ca trebuie sa ai haine pentru fiecare anotimp .Ca sa nu mai vorbim daca stai in chirie sau ai si o masina de intretinut iti vine mult mai greu sa pui bani deoparte .

Totusi sunt oameni care reusesc sa puna bani deoparte ,si mai anume sa economiseasca.
Pentru a putea pune bani deoparte trebuie sa renunti la anumite lucruri sau cel putin sa le raresti.

Am sa vorbesc din propria mea experinta despre faptul cum am reusit sa economisec eu banii .In primul rand inainte cheltuiam foarte multi bani pe dulciuri,iar acum le-am redus in sensul ca prefer sa mananc o ciocolata decat sa cumpar anumite napolitane,bomboane sau alte prostii. In felul asta economisec mai multi bani si am grija mai mult de sanatatea si dantura mea. Am renuntat sa mai comand mancare sau sa cumpar mancare de la fast-food ci gatesc ce am la indemana si in felul asta consider ca economisesc mai multi bani . De asemenea am renuntat sa mai ies atat de mult in oras ,deoarece cheltuiam foarte mult .Acum imi ocup timpul cu alte activitati ,ma uit la televizor,stau pe net,citesc etc. Ies in weekend mai mult dar am grija la ce cheltuiesc .
Inainte cumparam ziare si reviste de scandal,pot spune ca erau preferatele mele acum citesc totul de pe internet .
Nu faceam sport daca se poate spune asa ,in sensul ca mergeam foarte mult cu taxiul si autobuzul si astfel cheltuiam foarte mult .Astazi merg mai mult pe jos si astfel nu mai cheltuiesc atat .
Imi cumparam foarte multe produse cosmetice nu chiar excelente din punct de vedere al calitatii,pe cand acum cumpar mai putin dar mai bun si astfel economisesc mai mult .
Probabil exemple ar mai multe si nu neaparat in cazul meu . Am o pusculita unde zilnic pun cate 5 lei acolo iar daca se iveste vreo o ocazie sa am nevoie de bani si nu am de unde lua apelez cu incredere la pusculita .
In concluzie consider ca daca vrei poti sa economisesti ,daca esti putin mai chibzuit.