Cum depasim timiditatea si dezamagirile din copilarie

Cu totii am avut parte, cel putin o data in viata de o dezamagire. Si nu ma refer doar la dezamagirea intr-o relatie, ci ma refer la dezamagirile legate de oamenii cu care interactionam zi de zi. Exista oameni, care nu depasesc momentele dificile si refuza sa mai socializeze sau sa isi creeze alte legaturi cu alte persoane. Acesta poate fi numai chiar “handicap emotional”. Trebuie sa stim ca in functie de cat de adanca este rana cauzata de dezamagiurea respectiva, cu atat se va depasi mai greu. Totul depinde implicarile emotinale la care te angajezi si de cat de bine stii sa te stabilizezi atunci cand creezi legaturi cu oamenii din jurul tau.

Cele mai multe dezamagiri, si cele mai multe persoane care refuza sa socializeze sunt persoane care au suferit si au avut parte de dezamagiri in timpul copilariei. Dezamagirile din timpul copilariei sunt cele mai cicatrizante, deoarece in copilarie taim sentimele cu maxima intenstitate si nu avem experienta necesara pentru a putea trece de anumite obstacole care ne fac sa fim inchisi si inhibati.

Pentru a depasi acest tip de “depresie” trebuie, in primul rand, sa ai incredere in tine. Cele mai multe cicatrici de acest fel se rpvovoaca in timpul copilariei, cand copilul nu a reusit, de exemplu, sa se integrezae intr-un anumit grup de prieteni. Acest lucru poate fi cu adevarat o problema deoarece, sentimentul de a nu avea prieteni poate urmari persoana respectiva chiar pana la maturitate si chiar in timpul ei.

Un motiv pentru care unii tineri nu reusesc sa isi faca prieteni este timiditatea. Din cauza timiditatii, tinerii nu au posibilitatea de a-si forma legaturi sau prietenii. Acest lucru poate tulbura personalitatea iar persoana respectiva va fi mereu speriata de ideea ca nu poate avea prieteni sau de teama de a fi respins.