Credinte gresite despre femei

Femeile sunt un adevarat mister chiar si pentru ele insele. Chiar daca de atata amar de timp s-a cautat o solutie pentru a ne putea da seama ce este in capul lor si ce anume isi doresc acestea pana la urma, a fost in van oarecum aceasta cautare pentru ca tot la prejudecati si la interpretari gresite despre femei s-a ajuns in cele din urma.

Femeile sunt puternice, poate sunt feministe, pot fi multi-functionale si sunt si inteligente, toate aceste lucruri in ciuda barbatilor care credeau alte lucruri despre ele si care au ramas cu gandirea mult in urma, atunci cand prezentele feminine erau valorificate doar pentru avantajul de a face copii, de a-i creste si de a se ocupa de casa sau pentru a satisface dorintele barbatilor.

Inca mai exista o serie de prejudecati legate de femei si de felul in care sunt percepute acestea inca, chiar si in societatea zilelor noastre care se doreste moderna si cu mintea deschisa.

Femeile se tem de durere. Adevarul este ca femeile sunt mult mai sensibile la durere si au o mai mica rezistenta la durere. Corpul unei femei contine o concentratie mai mare de agenti anelgezici, ceea  ce permite femeilor sa suporte durerile nasterii.

Chinurile nasterii nu pot duce la schimbari fatale in sistemele lor cardiovascukare si in sistemele lor nervoase. Mai mult, femeile sunt mult mai putin predispuse sa lesine la vederea de sange datorita unor anumite particularitati ale psihicului lor.

Femeile sunt mult mai putin inteligente. Acesta este un factor foarte interesant. Femeile tind sa afiseze un IQ obisnuit; nu dau rezultate nici foarte mari si nici foarte mici la testarile pentru evaluarea IQ-ului.

Experimentele demonstreaza faptul ca studentele au diferente de puncte putin semnificative, in timp ce studentii au parte atat de puncte mai mari si mai mici de evaluare a IQ-ului. Drept rezultat, femeile au un index de inteligenta mai mare decat al barbatilor.