Creaturi mitice

Pe tot de-a lungul istoriei, au fost nenumarate povesti relatate despre creaturi mistice, monstri legendari si fiinte supranaturale. In ciuda originii lor neclare, aceste creaturi mitice isi au locul bine definit in folclor si in cele mai multe cazuri in cultura universala.

In mod uimitor, exista inca o gramada de oameni de pe tot intinsul globului care inca cred cu tarie in aceste fiinte magice, chiar si in ciuda lipsei de dovezi cum ca au existat vreodata.

Bubak

Bubak reprezinta in povestirile cehe si in folclor ceea ce reprezinta omul negru in Europa de Vest sau in foclorul american. Acesta a fost descris de obicei ca o creatura ciudata si infricosatoare infatisata de o sperietoare de ciori, si care putea plange fix ca un beblus inocent si fara protectie pentru a-si atrage victimele pentru a le ucide.

De asemenea, unele dintre cele mai populare povestiri legate de Bubak mereu au loc noaptea pe luna plina  atunci cand Bubak poarta bucati din hainele victimelor sale  pe care le-a ucis si, ca o versiune diavoleasca a lui Mos Craciun, Bubak umbla intr-un car tras de pisici negre.

Ghoul

Ghoul este una dintre cele mai binecunoscute creaturi din folclorul arab si ne-a fost prezentat si facut cunoscut in colectia de povestiri, O Mie si Una de Nopti. Ghoul este descris ca un monstru nemuritor care poate lua de asemenea si forma unui spirit imaterial si care merge de obicei in cimitire si se hraneste cu carnea si angele celor recent decedati.

Acesta este probabil principalul motiv pentru care cuvantul “Ghoul” este asociat in tarile arabe cu orice lucru macabru si acestia il folosesc de obicei cand se refera la un gropar sau la orice profesie care are legatura directa cu moartea.

Jorogumo

Intr-o traducere libera din limba japoneza in limba romana, Jorogumo inseamna “prostituata paianjen”, si in umila mea opinie acest nume descrie acest tip de monstru la perfectie.

Potrivit folclorului japonez, Jorogumo era un monstru insetat de sange, insa in cele mai multe dintre povestiri acesta era descris drept un paianjen urias care lua forma unei femei foarte atractive si sexy care isi seducea victimele masculine, le atragea in panza sa si apoi le devora cu placere.