Ce putem invata de la cainii nostri

Inca de cand ne stim pe aceasta lume, animalele ne-au devenit niste prieteni de incredere, niste ascultatori minunati si niste tovarasi de joaca incredibili. Se stie ca animalele de companie ajuta la dezvoltarea copiilor, dar de asemenea ne si relaxeaza si ne calmeaza in situatii de stres sau in cazul unor depresii cauzate de incidente mai urate sau in cazul unor pierderi suferite.

Dintre toate animalele de companie din toata lumea si care pot exista, cainii sunt o sursa constanta de amuzament, dragalasenie, fidelitate, prietenie, dragoste si experienta de viata. Acestia ne pot invata lucruri noi sau lucruri pe care ar trebui sa le facem si nu le facem in fiecare zi, adevarate lectii despre cum ar trebui traita viata.

Traieste fiecare clipa la maxim

Stiu ca asta poate suna ca un cliseu, insa este adevarat, iar cainii stiu cel mai bine despre ce vorbesc, daca ar putea sa ma inteleaga. Chiar daca aceste animale prietenoase isi amintesc unde au ascuns mancarea sau strazile pe care trebuie sa mearga pentru a ajunge intr-un anumit loc, acestia acceseaza o informatie de genul doar in clipa de fata.

Fie ca mananca un bol de rontanele pentru caini, fie ca alearga dupa o minge sau se joaca cu frisbee-ul prin curte, aceste fiinte necuvantatoare traiesc mereu clipa, traiesc in prezent, trecutul este deja uitat iar viitorul este necunoscut. Asadar, invata de aici si realizeaza faptul ca singurul mod de a reusi sa te bucuri de tot ce-ti ofera viata este sa traiesti in prezent.

Transforma teama in dragoste

Exista o gramada de povesti referitoare la caini agresivi si infricosatori care s-au transformat total in niste caini docili si prietenosi, odata ce au fost amplasati intr-un mediu iubitor si linistitor. Cainii pot transforma fricile si temerile cu ajutorul dragostei, si la fel de bine s-ar putea transforma si oamenii daca ar vrea cu adevarat.

Dragostea ne cucereste iar primul pas pentru a fi mai calmi, mai buni, mai deschisi este de a o lasa sa ne acapareze cu totul. Daca vei putea inlocui teama si auto-critica cu dragostea de sine, indiferent in ce situatie te-ai afla, viata va deveni mai usoara.