Care sunt riscurile consumul de sare iodata

Stim ca sarea nu este tocmai indicata atunci cand este consumata excesiv. Insa, sa recunoastem, nu putem sa mancam preparate doar fara sare. Are rolul ei, si chiar si in cantitati foarte mici ne este foarte greu sa ne lipsim de ea. Care este mai sanatoasa? Sarea rafinata sau cea neprelucrata? Este important sa cunoastem cele mai importante detalii atunci cand vorbim despre ceea ce consumam zilnic.

Sarea nerafinata nu are substante chimice si contine cu peste 80 de minerale. Ea se obtine prin exaporarea naturala a apei din ocean. Apa se evapora sub actiunea vantului si a soarelui si astfel se obtine sarea. Sarea neprelucrata are peste 80 de minerale printre care enumeram fierul, postasiul, fosforul, calciul, iodul, zincul, magneziul si cuprul. Trebuie sa stim ca, cu cat sarea este mai inchisa la culoare cu atat este mai sanatoasa si contine mai multe minerale.

Sarea rafinata, sau sarea iodata pe care o consumam noi zilnic la masa estre trecuta printr-un proces de purificare si tratare. Aceasta sare se trateaza cu ajutorul agentilor chimici cum sunt clorul si acidul sulfuric. Rezultatul final, consta in producerea unui tip de sare fara minerale si fara proprietatile pe care le avea inaintea prelucrarii. De asemenea, aceasta sare are cantitati mari de sodiu si se poate transforma intr-un drog periculos pentru organism.

Sarea rafinata contine o mar cantitae de sodiu care poate creste tensiunea arteriala, provoaca retentie de apa si ulterior celulita, tahicardie sau infarct. Daca sarea iodata ne poate expune tuturor acestor lucruri, sarea neprelucrata are o multime de beneficii:

  • Regleaza tensiunea arteriala. Hipertensiunea este cauzata de deficientele de minerale. Cum sarea neprelucrata este foarte bogata in minerale, aceasta ne poate regla tensiunea arteriala.
  • Ne ajuta la diminuarea crampelor musculare, dat fiind faptul ca crampele musculare sunt deshidratarea.
  • Intareste oasele

Specialistii ne avertizeaza ca trebuie sa folosim sare cat mai putin tratata si neprelucrata.