Cape Town

Cape Town situat in Africa de Sud este un loc in care poti medita in voie si iti poti urma cursul vietii in cel mai creativ mod in care iti doresti. Atunci cand Nelson Mondela a fost intemnitat in inchisoarea Robben Island, a gasit inspiratie in Cape Town.

Acesta sustinea ca privea adeseori peste toata intinderea Table Bay spre silueta magnifica a Table Mountain. Spunea ca pentru ei, cei din Robben Island, Table Mountain era ca un reper al sperantei pentru ca reprezenta exact acel loc in care stiau ca intr-o zi se vor intoarce.

Importanta Cape Town pentru Mandela, care a tinut acolo primul sau discurs ca om liber, va atrage in mod indubitabil multi vizitatori in urma mortii sale. Tara s-a transformat in sine dupa incarcerarea lui Mandela, insa mai sunt inca atat de multe de facut.

Multa lume din Cape Town s-a agatat de aceasta provocare, inclusiv clasa creativa de acolo, care a evaluat daca proiectarea inspirata poate rezolva o parte dintre problemele care rezulta din anii de inegalitate.

Orasul ia in maini aceasta problema anul acesta pe durata randului ei la World Design Capital. Cape Town sarbatoreste design-ul in toate formele sale, recurgand la show-uri de moda si abilitand de asemenea tineri fashion designeri, gazduind case deschise arhitecturale, intampinand publicul in studio-urile artistilor sai si introducand conferinta spectaculoasa anuala de arte vizuale Design Indaba din februarie in programul principal al evenimentului de design.

De asemenea, ca parte a gamei de oameni implicati in asa ceva sunt localnicii care incearca sa improspateze orasele majoritare de oameni negri. Maboneng Lalela Project transforma casele din suburbiile de negri in aglerii de arta si spatii de interpretare creativa.

Foodpods construieste ferme durabile, oferind localnicilor acces la produse sanatoase iar Langa Quarter Project cauta sa faca din centrele politice o destinatie turistica culturala. Cape Town se reinventeaza de unul singur, iar lumea este invitata sa-i priveasca renasterea.